Program diagnostyczny

• Autor wątku Autor wątku Luksomop
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Luksomop napisał:
... klient którym okazała się policja zabrali laptopa, interfejs oraz płytkę ta powiedzieli mi że umnie to znaleźli i ja jestem winny próbowałem się skontaktować z gościem od którego kupiłem ale on się wypiera wszystkiego co mam zrobić? Co mi teraz grozi?
Otrzymałeś jakieś dokumenty od Policji ?
Bolo72 napisał:
... Art 305 ust 1 p.w.p to ci napewno przedstawia do dwóch lat pozbawienia wolności teraz pytanie czy będziesz przesłuchiwany jako świadek czy podejrzany
Na jakiej podstawie twierdzisz, że ten przepis prawny ma tutaj zastosowanie:?: Obawiam się, że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz.

Ostatnia edycja:
ejtykoles napisał:
Kupiłeś je legalnie ? masz dowody w postaci faktury ? takie drogie programy kupuje się na faktury żeby się szybko nie zmazała.

Nie mam faktury ani paragonu ponieważ nigdy nie biorę jak nie potrzebuje.

LeszsekS napisał:
Otrzymałeś jakieś dokumenty od Policji ?
Na jakiej podstawie twierdzisz, że ten przepis prawny ma tutaj zastosowanie:?: Obawiam się, że nie bardzo masz pojęcie o czym piszesz.

Otrzymałem tylko dokument zabrania mi rzeczy nic więcej

Po prostu program jest piracki, powinieneś wiedząc już kupując od sprzedawcy ze oryginał kosztuje 12tys zł, zatem po prostu chciales sprzedać pirata.

Tata_bezsilny napisał:
Po prostu program jest piracki, powinieneś wiedząc już kupując od sprzedawcy ze oryginał kosztuje 12tys zł, zatem po prostu chciales sprzedać pirata.

Pierwszy raz w życiu miałem z tym doczynienia skąd miałem wiedzieć taka informacje ze to pirackie? Skąd takie rzeczy miałem wiedzieć jak nigdy mnie to nie interesowało? Kupiłem to na użytek własny wszystko dostałem od gościa sprawdziłem max 5 raz swój samochód i chciałem się tego pobyć bo nie potrzebne mi to było bo jak kupiłem sprawdziłem to i było rzucone w szafę. Dla tego chciałem to sprzedać bo nie potrzebnie leżało.

Jest kilka ogłoszen na olx czy allegro i myślałem że to oryginalne, skoro wszystko cenowo było to samo jest a osoba sprzedająca mi nie powiedziała że to pirat

Luksomop napisał:
... Otrzymałem tylko dokument zabrania mi rzeczy nic więcej
Tam powinien być wskazany powód zatrzymania rzeczy (dowodów).
Luksomop napisał:
... Kupiłem to na użytek własny ...
Programy komputerowe są wyłączone z dozwolonego użytku własnego.

Luksomop napisał:
Pierwszy raz w życiu miałem z tym doczynienia skąd miałem wiedzieć taka informacje ze to pirackie? Skąd takie rzeczy miałem wiedzieć jak nigdy mnie to nie interesowało? Kupiłem to na użytek własny wszystko dostałem od gościa sprawdziłem max 5 raz swój samochód i chciałem się tego pobyć bo nie potrzebne mi to było bo jak kupiłem sprawdziłem to i było rzucone w szafę. Dla tego chciałem to sprzedać bo nie potrzebnie leżało.

Jest kilka ogłoszen na olx czy allegro i myślałem że to oryginalne, skoro wszystko cenowo było to samo jest a osoba sprzedająca mi nie powiedziała że to pirat

skoro interesuje Cie jakiś produkt to najpierw sprawdź nas stronie producenta wszystko itp. a dopiero portale aukcyjne, nie dotyczy to tylko sprzętu do diagnostyki ale i np ubrań markowych. Doskonale Cie rozumiem ze mogłeś nie wiedzieć o tym ze to nie legalne i myślę ze będziesz świadkiem, powinieneś powiedzieć od kogo to kupiłeś, może on ma więcej tego typu aukcji.

często się spotyka tego typu sprawy ze kupujący jest oszukiwany, równie dobrzy Ty możesz zgłosić ze zostałeś oszukany i produkt nie jest oryginalny

Ok a ktoś mniej więcej wie ile taka kara finansowa będzie mnie kosztować?

Miałem go od zeszłego roku od lata gdzies.

Jedna firma to ***
Druga firma to oprogramowanie ***

moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
powiem tak, program do diagnostyki auto VW kosztuje ok 2500zł legalny z licencja kary za niego były 10 tys zł

Wiem bo jestem z branży elektroniki

Tata_bezsilny napisał:
powiem tak, program do diagnostyki auto VW kosztuje ok 2500zł legalny z licencja kary za niego były 10 tys zł

Wiem bo jestem z branży elektroniki

Do diagnostyki VW ale w tym programie można było sprawdzać wszystkie samochody nie ze tylko jeden, chyba ze oni to umieją jakos sprawdzić ile razy był używany... Z laptopa raczej nie ponieważ laptop miał wymieniony dysk więc tylko z tego autocom

Luksomop napisał:
Witam, kupiłem w zeszłym roku oprogramowanie oraz interfejs ***
***Regulamin***
Na jakim etapie jest Twoja sprawa?

Ostatnią edycję dokonał moderator:
dziwne ze takie sprzety sa legalnie sprzedawane na aukcjach i nikt nie usówa tych aukcji i nie sciga osób które te przedmioty sprzedaja lecz scigaja tych co te przedmioty kupuja

Powrót