M
mariuszole
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Witam,
mam problem a mianowicie chciałbym się dowiedzieć jakie programy mogę wrzucać na serwer mojej strony i je nieodpłatnie udostępniać innym użytkownik, bez pytania się zgody twórcy/autora:
1. GNU General Public License - mogę wrzucać na serwer bez problemu.
2. Freeware - mogę wrzucać na serwer bez problemu.
3. Shareware - tutaj też chyba mogę wrzucać na serwer bez problemu, prawda?
4. Sterowniki - nie mogę znaleźć licencji, nie znam producenta i nie jestem stanie tego sprawdzić, czy mogę wrzucić je na serwer?
5. Sterowniki - znam producenta mogę wrzucić na serwer bez jego zgody?
6. Pliki formacie pdf, doc, zdjęcia, screeny programów jeśli ja jestem autorem, mogę dowolnie rozpowszechniać?
7. Obrazy na licencji Artistic 2.0 mogę zmieniać edytować umieszczać je na swojej stronie?
Proszę o pomoc i wyrozumiałość
mam problem a mianowicie chciałbym się dowiedzieć jakie programy mogę wrzucać na serwer mojej strony i je nieodpłatnie udostępniać innym użytkownik, bez pytania się zgody twórcy/autora:
1. GNU General Public License - mogę wrzucać na serwer bez problemu.
2. Freeware - mogę wrzucać na serwer bez problemu.
3. Shareware - tutaj też chyba mogę wrzucać na serwer bez problemu, prawda?
4. Sterowniki - nie mogę znaleźć licencji, nie znam producenta i nie jestem stanie tego sprawdzić, czy mogę wrzucić je na serwer?
5. Sterowniki - znam producenta mogę wrzucić na serwer bez jego zgody?
6. Pliki formacie pdf, doc, zdjęcia, screeny programów jeśli ja jestem autorem, mogę dowolnie rozpowszechniać?
7. Obrazy na licencji Artistic 2.0 mogę zmieniać edytować umieszczać je na swojej stronie?
Proszę o pomoc i wyrozumiałość