Projekt unijny staz-zwrot pieniedzy

• Autor wątku Autor wątku AKINOREW123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

AKINOREW123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, mam taką sytuację. W lutym tego roku przystąpiłam do udziału w Projekcie unijnym- staże dla osób bezrobotnych. Ale od początku. Pracowałam w sklepie gdzie były niezbyt dobre warunki pracy itp. Więc postanowiłam zrezygnować i wziąć udział w projekcie. Rozmawiałam z Paniami mówiły ze nie ma problemu wystarczy zwolnić się w tamtej firmie przyjść podpisać umowę stazowa unijna i wszystko będzie pasowało. Tak więc zrobiłam, następnie do końca stażu został miesiąc ale dostałam propozycje pracy- w tym samym zawodzie co staż wiec doniosła rozwiązanie umowy stalowej z nową umowa i niby wszystko było załatwione. A teraz po prawie pół roku dzwoni do mnie Pani z biura projektu ze musze zwracać pieniądze ponieważ nie kwalifikowalam się do projektu bo stara firma za późno wyrejestrowala mnie z ZUS i niby pokrywają się czasy. Gdzie zanim rozpoczęłam udział w stażu minrlt jakieś 2 tygodnie. Ale nigdzie nie było podanych dat wiec nie wiem czy nie cofneli się z datami. Co zrobić w takiej sytuacji?? Nie stać mnie na to aby oddawać im pieniądze które zresztą zarobiłam nie raz pracując po godzinach albo i w domu ponieważ pracodawca tego wymagał. No a panie biorące do projektu znające sytuacje chyba powinny wiedzieć czy mogą czy nie mogą... Proszę o poradę co zrobić w tej sytuacji bo jestem załamana...

Czy odbywałaś staż jako bezrobotna z UP?

Kluczowe znaczenie ma tutaj fakt, że nie można jednocześnie być bezrobotnym i pracować.
Czy po zakończeniu pracy w sklepie otrzymałaś świadectwo pracy?

Proszę wskazać daty:
1. Zakończenia pracy w sklepie.
2. Zarejestrowania w UP.
3. Rozpoczęcia stażu.
4. Datę wyrejestrowania z ZUS przez pracodawcę.

Nie był to staż z urzędu pracy. Był on organizowany przez firmę zajmująca się projektami unijnymi i z tamtą był staż. W sklepie pracę zakończyła 20 grudnia i z tą datą mam świadectwo pracy a umowę stazowa mam z 3.01

A czy wiesz z jaką datą SKLEP wyrejestrował Cię z ZUS?

Powrót