Prokura Niestandaryzowany Sekurytyzacyjny Fundusz Inwestycyjny Zamkniety

• Autor wątku Autor wątku mala mi78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jerry23 napisał:
zaś od alimentów 300 zł komornik weźmie 24 zł kosztów
z tego co koleżanka pamięta jak było przez poprzedni zakład pracy potrącane to było 27,20zł kosztów ale to mało istotne.Chodzi o to,że w grudniu jest nagroda świąteczna 400zł brutto więc netto będzie gdzieś około 300zł chyba i to by poszło na alimenty. Bo egzekucja jest od 2006r a od teraz by to było potrącane przez obecny zakład pracy.

mala mi78 napisał:
Uzasadnienie:

Postępowanie egzekucyjne prowadzone było zgodnie z wnioskiem wierzyciela.Dłużnik złożył wniosek o zawieszenie postępowania egzekucyjnego KM..../13 gdyż dłużnik złożył skuteczny sprzeciw od nakazu zapłaty.
Czyżby komornik już coś wiedział czy jednak na podstawie tego sprzeciwy co wysłałyśmy tak stwierdził?

Ostatnia edycja:
mala mi78 napisał:
Czyżby komornik już coś wiedział czy jednak na podstawie tego sprzeciwy co wysłałyśmy tak stwierdził?
ciężko mi powiedziec, chyba na podst. tego co wysłałyście

Przyszły 3 pisma z Lublina z Sądu.
I

POSTANOWIENIE

Sąd rejonowy postanawia
1.Stwierdzić skuteczne wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu zapłaty w csałości
2. Przekazać rozpoznanie sprawy do Sądu Rejonowego Toruń.

II
ZARZĄDZENIE

zarządza:
1.z uwagi na fakt iż pozwanemu wydano nakaz zapłaty na adres który jak się okazało nie był jego aktualnym adresem zamieszkania uchylić zarządzenie zdnia5/02/2013 w przedmiocie stwierdzenia doręczenia
2doręczyć pozwanemu nakaz zapłaty wraz z pozwem na aktualny adres.

III pismo zawartość przesyłki ODPIS pozwu z dnia 14.12.2012 oraz odpis nakazu zapłaty....

POZEW i NAKAZ ZAPŁATY

Jeśli jest potrzeba to będę pisała dalej... co jest w tym pozwie ale jak na razie widzę tylko cesja,cesja,cesja....

Co dalej z tym robić w jednym jest napisane,że Sąd w miejscu zamieszkania w kolejnym że e-sąd?

Już nie mogę edytować:

p o s t a n a w i a
I. stwierdzić skuteczne wniesienie sprzeciwu i utratę mocy nakazu zapłaty w całości;
II. przekazać rozpoznanie sprawy do Sądu Rejonowego w .......... (właściwości ogólnej)
U Z A S A D N I E N I E
W dniu 14/12/2012 roku powód wniósł do Sądu Rejonowego Lublin-Zachód w Lublinie pozew w elektronicznym
postępowaniu upominawczym, w następstwie czego wydano przeciwko pozwanemu w dniu 17/12/2012 roku
nakaz zapłaty. Nakaz ten nie został jeszcze pozwanemu skutecznie doręczony albowiem Sąd uchylił swoje
zarządzenie w tym przedmiocie i nakazał ponowne doręczenie korespondencji.
Nie mniej jednak pozwany w dniu 21/10/2013 (błąd bo wysłanebyło 21.11.2013)roku złożył sprzeciw, który należy uznać za skuteczny
(dopuszczalne jest bowiem zaskarżenie orzeczenia przed jego doręczeniem stronie pod warunkiem, iż w chwili
zaskarżenia orzeczenie to już było wydane por. postanowienie Sądu Najwyższego z dnia 3 października 2007 r. IV
Cz 60/7 opubl. LEX OMEGA 621159). Skutecznie złożenie sprzeciwu zgodnie z art. 505 [36] § 1 k.p.c.
spowodowało utratę przez nakaz zapłaty mocy w całości i skutkuje przekazaniem sprawy do rozpoznania sądowi
właściwości ogólnej pozwanego.
Z tych powodów orzeczono jak na wstępie.

Powrót