Bedek
Ekspert
- Odpowiedzi
- 10 851
Dokładnie.rafal_26 napisał:Musimy poczekać na uazasadnienie uchwały,wóczas poznamy motywację SNu.
Moim zdaniem nie oznacza to diametralnej zmiany stanowiska...
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dokładnie.rafal_26 napisał:Musimy poczekać na uazasadnienie uchwały,wóczas poznamy motywację SNu.
jerry23 napisał:1. składasz pozew o zapłatę do sądu - może zdążysz przed tą w rejonowym (o ile ci uzupełnią kwity)
2. jedziesz z przyjacielską wizytą do dyrektora, musisz tylko dobrać odpowiednią długość kija
komornik ci powiedział tak, ale na myśli miał życie - czyli że firemki tak mówią i przetrzymują siano. bo nie ma żadnej podstawy prawnej na to, by siano można było tak przetrzymać. no chyba że pani z bestu miała na myśli sprawę wytoczoną przez ciebie![]()
a jak sąd nie oddali tylko umorzy?rafal_26 napisał:Należy powstrzymać się z pozewm do czasu oddalenia powództwa przed sądem rejonowym.
z wizytą u dyrektora na pewno takrafal_26 napisał:Porady jerrego23 traktuj z przymrużeniem oka. Nie jest on prawnikiem, a wszelką wiedzę czerpie z naszych rad.
ja bym pojechał z nimi ostro. telefon, rozmowa, informacja że jutro sprawa idzie do sądu. nakaz uchylony, tytułu wykonawczego nie ma, siano wzięte na ten moment bez podstawy prawnej.leibnitz napisał:no dobra, to muszę czekać z kasą do rozprawy w rejonowym i oddalenia powództwa.
A co zrobić jak będzie tylko umorzenie, To co dalej będę mógł się spodziewać kolejnego pozwu z tym samym długiem?
jerry23 napisał:Cytat:
"Napisał/a leibnitz
no dobra, to muszę czekać z kasą do rozprawy w rejonowym i oddalenia powództwa.
A co zrobić jak będzie tylko umorzenie, To co dalej będę mógł się spodziewać kolejnego pozwu z tym samym długiem?"
ja bym pojechał z nimi ostro. telefon, rozmowa, informacja że jutro sprawa idzie do sądu. nakaz uchylony, tytułu wykonawczego nie ma, siano wzięte na ten moment bez podstawy prawnej.
co do umorzenia postępowania kiedy powód kwitów nie uzupełni - tak, mogą tak w kółko się bawić, mogą podać dalej i inna hiena będzie się bawiła... by liczyć na to że w końcu cię upolują. kwestia czy stać ich na koszty
nie, nic z tych rzeczy. tylko chcialem rafałowi zwrócic uwagę na jego kaleką wypowiedź, zapewnie niechcąco ale jednak. ja już napisałem - działałbym już teraz i to bez chwili wahanialeibnitz napisał:czyli jak dobrze rozumuję, to powinienem się modlić aby kwity uzupełnili, aby sąd miał podstawy do oddalenia powództwa i później spokojnie móc spać
rafal_26 napisał:jerry23:
W tym moemencie wyślij im wezwanie do zapłaty z terminem tygodniowym pod rygorem złożenia pozwu. Da Ci to prawo do naliczania odsetek od 8-go dnia. Prawo takie, które obronisz w razie czego przed każdym sądem.
jerry23 napisał:napisz p prostu że żądasz tyle a tyle bo świadczenie było nienależne. po co ci jakis wzór?