Prokurator - "Daje nadzieję"

• Autor wątku Autor wątku adam7419
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adam7419

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
12
Witam

Ostatnio byłem u Pani prokurator która prowadzi sprawę mojego brata. I powiedziała mi, że daje na dzieję na szybkie wyjscie brata.
Czy to oznacza, ze jest przekonana, że brat wyjdzie do 3 miesięcy. Czy tylko tak powiedziała na odczepne. Brat ma niecałe 18 lat.

Skoro prokurator tak powiedziała to tak być może. Raczej na "odczepne" takich rzeczy nie mówią. Może być tak że Twój brat posiedzi do końca sankcji albo prokurator uchyli ją wcześniej. Chyba że doszłyby jakieś nowe okoliczności do sprawy to wtedy prokurator może przedłużyć areszt. Warto jest się pytać prok. kiedy jest możliwość zwolnienia brata i czy ma być poręczenie majątkowe dozór itp.

[cytat="adam7419":158cyk92]

Ostatnio byłem u Pani prokurator która prowadzi sprawę mojego brata. I powiedziała mi, że daje na dzieję na szybkie wyjscie brata.
Czy to oznacza, ze jest przekonana, że brat wyjdzie do 3 miesięcy. Czy tylko tak powiedziała na odczepne. Brat ma niecałe 18 lat.[/cytat:158cyk92]
Ponieważ nie napisałaś o co jest podejrzany brat nie będziemy dywagować dlaczego znalazł się w areszcie i jakie są dowody jego winy...

Co do tego co powiedział prokurator ...- to nadzieję trzeba mieć zawsze... i brat pewnie niedługo wyjdzie.... chyba,że w toku postępowania ujawnione zostaną nowe okoliczności tego lub innych czynów które spowodują,ze trzeba bedzie wystapić o przedłużenie TA ....

Markizie - jak wynika z innych postów Adama7419, to jego brat przebywa w Areszcie jako podejrzany o czyn z art. 280 par. 1 k.k. A żeby było weselej (albo smutniej - zalezy zt której strony patrzeć), ów brat miesiąc przed aresztowaniem został skazany na karę 2 lat pozbawienia wolności z warunkowym zawieszeniem wykonania kary na okres 5 lat za.... czyn z art. 280 par. 1 k.k.

No to nieciekawie wygląda... Ja bym nie liczyła na opuszczenie aresztu przez brata Adama 7419 ale... czasami cuda się zdarzają...

Powrót