Prokutatura.

• Autor wątku Autor wątku jolanta56
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jolanta56

Użytkownik
Odpowiedzi
78
Mam pytanie w ciągu jakiego czasu Prokuratura podejmuje decyzje o wszczęciu postępowania lub umorzeniu?
Pozdrawiam.

Nie da sie konkretnie okreslic czasu wszczęcia czy umorzenia postepowania.To zalezy od sprawy.

Mam prośbe o wyjaśnienie mi następującej kwesti otóż dzisiaj otrzymałam z Prokuratury pismo iż postępowanie przygotowawcze dotyczące śmierci mojej siostry sygn.akt....zostało przekazane zgodnie z właściwą miejscowością do dalszego prowadzenia postępowania przygotowawczego w prokuraturze danej miescowości.Czy Prokuratura w mojej miejscowości już nie będzie prowadziła tej sprawy? O co chodzi?Pozdrawiam.

jolanta56 napisał:
dzisiaj otrzymałam z Prokuratury pismo iż postępowanie przygotowawcze dotyczące śmierci mojej siostry sygn.akt....zostało przekazane zgodnie z właściwą miejscowością do dalszego prowadzenia postępowania przygotowawczego w prokuraturze danej miescowości.Czy Prokuratura w mojej miejscowości już nie będzie prowadziła tej sprawy?
a uważasz ,że prokuratura powiela postępowania ,żeby nie tylko ona prowadziła postępowanie ,ale i inne Prokuratury dublowały jej robotę...?

skoro postępowanie zostało przekazane do dalszego prowadzenia zgodnie z właściwością miejscową to nie jest chyba problemem wywnioskować ,że postępowanie będzie prowadziła prokuratura której postępowanie przekazano...

Markiz32 ja nie mam ochoty abyś się wyżywał tylko chodzi mi o wyjaśnienie.Przeciez nie o to chodzi na forum abyś z kogoś robił tępaka.Nie jestem nastolatką więc proszę trochę grzeczniej odpisuj.Jeśli wogóle masz ochotę napisać to napisz w bardziej lecz w grzeczniejszej formie.
Czy Prokuratura do której zostały przesłane dokumenty może umożyć postępowanie czy raczej będzie prowadzić dochodzenie na podstwie tego pisma jakie otrzymałam?

1) co widzisz niegrzecznego w tym co napisałem... ?

2)nie wiemy co napisałaś w piśmie więc nikt ci nie odpowie czy prokuratura odmówi wszczęcia, wszcznie i umorzy czy poprowadzi postępowanie zakończone A/O...

Powrót