Promocje w internecie

• Autor wątku Autor wątku Leks
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Leks

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Robiłam zakupy w sklepie internetowym, na stronie pojawiła sie informacja o promocji. Po dokonaniu zakupów zorientowałam się, że promocja nie nalicza sie automatycznie, a dopiero po wpisaniu kodu. Czy jedyna opcja to zwrot produktów i ponowny zakup (znizka obowiazuje nadal), czy mogę zwrocić sie do sprzedawcy o obnizenie ceny zgodnie z obowiazującą promocja?

Leks napisał:
czy mogę zwrocić sie do sprzedawcy o obnizenie ceny zgodnie z obowiazującą promocja?

Możesz się do niego zwrócić o co tylko chcesz. Nawet o to, żeby dał Ci te rzeczy za darmo. Natomiast czy się na to zgodzi to już pytanie do wróżki.

JWF1506 napisał:
Możesz się do niego zwrócić o co tylko chcesz. Nawet o to, żeby dał Ci te rzeczy za darmo. Natomiast czy się na to zgodzi to już pytanie do wróżki.

nie wiem co miał znaczyć komentarz. Do wątku nie wnosi merytorycznie nic...
Dzisiaj 16:04

Jak nie wnosi, kiedy jest to odpowiedź na Twoje pytanie?

w ogóle takie pytanie na forum prawne? My nie znamy się na obsłudze sklepu internetowego. Rozmawiałaś ze sprzedawcą? co Ci powiedział? Przecież to chyba normalne, że najpierw powinnaś zapytać u źródła?

Leks napisał:
nie wiem co miał znaczyć komentarz. Do wątku nie wnosi merytorycznie nic...
Dzisiaj 16:04

Jak to nie? Spytałas czy możesz poprosić sprzedawcę o obniżenie ceny. Odpowiedź brzmi możesz. Możesz go poprosić o cokolwiek, żadne przepisy nie zabraniają zwracania się do ludzi z różnymi prośbami.

Zakup prywatny czy na firmę? Poza tym nie znamy warunków owej promocji, więc nie możemy jednoznacznie odpowiedzieć, ale z opisu wynika, że nie doczytałaś należycie warunków...

Powrót