gringo9 napisał:
wierzą ze jak dziecko wie o homoseksualistach to samo nim zostanie.
Zostać nim nie zostanie . Takie edukowanie zmienia myślenie, nastawienie , promuje dewiacje . Szkoła ma uczyć ,a nie zmieniać światopogląd .
Proszę mi podać przepis prawa ,który daje prawo państwu przekazywać nieprawdziwe informacje w tym narzucać jakąś ideologie.
gringo9 napisał:
To nie ma znaczenia czy obrazki są zgodne z prawdą bo nie chodzi o naukę o judaizmie tylko o naukę czytania.
To nie jest czytanka tylko elementarz . Elementarz , którego rolą jest przekazywanie prawdziwej wiedzy bo na tym polega idea nauki. Czyż nie ? Czytając uczymy się , przyswajamy , zapamiętujemy , kojarzymy . W tej sytuacji zatruwa się moje dzieci nieprawdziwymi informacjami, które będę musiał prostować .
gringo9 napisał:
Przecież to nie jest podręcznik do religii, tylko czytanki dla 6-latków.
Kto powiedział ,że w przyszłym roku w ramach tolerancji , równości , propagowania innych kultur nie wejdzie obowiązek
nauczania dzieciaków religii ? Zapoznania się z jej historią , ideałami itd., co by się interes kręcił ?
gringo9 napisał:
T
A pomijając już ten fakt to nie wiem co ma na celu ukrywanie przed dzieckiem prawdziwego świata. .
W elementarzu szkolnym nie jest ukazany prawdziwy świat , tylko jego zakłamana wersja stworzona na potrzeby propagandy . Uczymy dzieci żyć w nieświadomości ? Normalnie super?
gringo9 napisał:
W Polsce są murzyni, muzłumanie, żydzi i oni wstępują w związki małżeńskie z obywatelami naszego kraju i mają wspólne dzieci
Czyli już Niemiec nie żeni się z Polką ? albo Ukrainka z Polakiem ? W Polsce mamy małżeństwa mieszane albo polka i obcokrajowiec , albo obcokrajowiec i polka . Nie występują tylko małżeństwa typu obcokrajowiec i polka jak to jest ukazane propagandowo w tym elementarzu .
W Polsce są , Chińczycy , Niemcy , Ukraincy , Japońcycy ,które dziwnym trafem zostały pominięte.
gringo9 napisał:
Do tego można domniemywać że za te 15 lat jak Twoje dziecko wejdzie w dorosłość to skala tego zjawiska będzie o wiele większa.
Będzie bo się promuje na siłę multi kulti .