Proooosba

• Autor wątku Autor wątku Kowww
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kowww

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam.
Mam pytanie. Chce splacic jednorazowo zadluzenie alimentacyjne 7773zł plus 3600 innego zadluzenia. Komornik naliczył mi kwote do spłaty 14 467 zł??Jakie koszty tam sa wliczone???Czy on chce mnie naciagnac?rozumiem ze od kazdej kwoty 15 procent a reszta to jakie to koszty za co??pozdrawiam

Kowww napisał:
Komornik naliczył mi kwote do spłaty 14 467 zł??
Nie ma wyszczególnionych kwot i czego dotyczą ?

RE: Jednorazowa spłata

Pewnie odsetki, koszty sądowe, koszty zastępstwa w egzekucji, wydatki gotówkowe (np. listy), opłata 15% i doliczył vat. Poproś o zestawienie co na co będzie zaliczone.

No nie ma bo to tak na szybko splata i nie chiał mi wyslac skanu mailem jedynie listem a wtedy znowu zwlekałbym z splata

Kowww napisał:
No nie ma bo to tak na szybko splata i nie chiał mi wyslac skanu mailem jedynie listem a wtedy znowu zwlekałbym z splata

Czyli zapłaciłeś? Czy i tak zwlekasz ze spłatą?

Koszty mogą przewyższać należność główną, wszystko zależy od przebiegu egzekucji. Ty policzyłeś tyle, komornik tyle i co my mamy z tym zrobić? Jak nie przedstawisz wersji komornika, z rozłożeniem na poszczególne kwoty, to nie ma jak ocenić wiarygodności. Można tylko założyć, że policzył dobrze, bo pomyłki statystycznie rzadko występują.

Powrót