propozycja pracy

• Autor wątku Autor wątku Anusia2511
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Anusia2511

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Otrzymałam dziś pismo z PUP, że mają dla mnie propozycje pracy. Nie wiem co to by miało być, ale jak by mi nie pasowało, czy mogę odmówić, gdyż obecnie uczestniczę w projekcie, gdzie mam szkolenie z zakresu kadry i finanse zakończonej stażem trzy miesiące. Czy dobrze by było mieć ze sobą jakieś zaświadczenie z tej instytucji.

Kto finansuje to szkolenie czy Urząd został poinformowany o uczestnictwie.

Środki z UE. Jeszcze nie, bo narazie mam zajęcia z psychologiem i doradca zawodowym. Szkolenie zacznie się w listopadzie. Jedynie co brałam z pup to zaświadczenie o zarejestrowaniu do celów szkoleniowych. Zaświadczenie mieli mi wydać jak zacznie się szkolenie. Propozycje uczestnictwa w tym szkoleniu dostałam z pup. Pewnie ta firma sama do nich się zgłosiła. Może mój błąd należało od razu wziąć zaświadczenie jakieś, ale tak mi tam powiedzieli, że dopiero jak zacznie się szkolenie, bo jestem z prawem do zasiłku i z tego co się dowiadywałam to firma szkoleniowa musi mi wydać takie zaświadczenie, że nie mam opłacanych składek, żebym dalej zasiłek pobierać. Na razie z tamtej instytucji nie pobieram żadnych pieniędzy.

Ostatnia edycja:
Zatem należy stawić się na obowiązkową wizytę i wyjaśniać sprawę bezpośrednio w swoim Urzędzie.

Zgłosić się zgłoszę. Jeżeli będzie to dla mnie coś interesującego to raczej przyjmę ofertę pracy. Jestem po pedagogice. Na szkolenie zdecydowałam się, bo chciałam zmienić swoje kwalifikacje. W zawodzie nie pracowałam. Pracowałam w biurze do tej pory.

Anusia2511
Kobieta.gif
, proszę jak najszybciej poinformować PUP o podjętym szkoleniu. Może mieć ono wpływ na status bezrobotnego i korzystanie z ofert pracy z PUP.

Szkolenie się jeszcze nie rozpoczęło dopiero w listopadzie, ale zakwalifikowałam się do projektu.

Jeszcze mnie ciekawi czy dana oferta pracy jest opublikowana na stronie PUP w ofertach pracy? To bym wiedziała czego się spodziewać. Czy jest tak, że nie jest, ale pracodawca się zgłosił, że szuka konkretnego pracownika i PUP dopasowuje mu konkretną osobą bez oficjalnej publikacji. Czy takie pismo mogłam otrzymać tylko ja czy więcej osób?

Powrót