Propozycja sexu na portalu randkowym

• Autor wątku Autor wątku Faadh12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Faadh12

Witam,
Mam szybkie pytanko. Od jakiegoś czasu umawiam się poprzez różne portale randkowe na sex bez zobowiązań. Wczoraj założyłem konto na kolejnym portalu i napisałem do pewnej Pani z propozycją sexu. Nie było to napisane w jakiś obraźliwy sposób, zwykła propozycja. Pani mi odpisała, że pracuje w prokuraturze i że namierzy mój numer IP po czym poda mnie do sądu. Po kilkunastu minutach moderator tegoż portalu zablokował moje konto. Trochę się martwię czy będę miał z tego powodu jakieś kłopoty (Pani jest dorosła ma 40 lat). Czy naprawdę mogę spodziewać się jakichś konsekwencji prawnych z jej strony? Czy rzeczywiście może ona namierzyć mój numer IP i mnie pozwać za taką luźną propozycję? Z góry bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

Proponowanie seksu dorosłej osobie nie jest karalne

Skoro nie jest karalne, to dlaczego moderator portalu zablokował konto?!

Skąd mamy wiedzieć czemu zablokował? Gdyby proponowanie sexu na tego typu portalach było karalne to by oskarżonych było setki tysięcy...

witahe6007 napisał:
Skoro nie jest karalne, to dlaczego moderator portalu zablokował konto?!

Najprostrza odpowiedź to: "Bo może"

A alternatywna odpowiedź brzmi - bo doszło do złamania regulaminu. A czy to złamanie regulaminu ma pokrycie z kk nie wiemy. Moderator na portalu randkowym dla krotochwili banować nie będzie.

Faadh12 napisał:
Witam,
Mam szybkie pytanko. Od jakiegoś czasu umawiam się poprzez różne portale randkowe na sex bez zobowiązań. Wczoraj założyłem konto na kolejnym portalu i napisałem do pewnej Pani z propozycją sexu. Nie było to napisane w jakiś obraźliwy sposób, zwykła propozycja. Pani mi odpisała, że pracuje w prokuraturze i że namierzy mój numer IP po czym poda mnie do sądu. Po kilkunastu minutach moderator tegoż portalu zablokował moje konto. Trochę się martwię czy będę miał z tego powodu jakieś kłopoty (Pani jest dorosła ma 40 lat). Czy naprawdę mogę spodziewać się jakichś konsekwencji prawnych z jej strony? Czy rzeczywiście może ona namierzyć mój numer IP i mnie pozwać za taką luźną propozycję? Z góry bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

Zależy od regulaminu portalu. Może nie był to stricte portal do sex spotkań, więc cię zablokowali. A pani może się przestraszyła i zareagowała zbyt emocjonalnie...

Powrót