Propozycja stażu

• Autor wątku Autor wątku dawieddd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dawieddd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, dziś dostałem wezwanie do zgłoszenia się 9.04. do urzędu w celu propozycji stażu. Nie jestem zainetersowany stażem a wiem że nie mogę odmówić przyjecia skierowania bo zostane usunięty na 120 dni.
Mam pytanie, czy jeśli dziś wyśle maila, że proszę o wyrejestrowanie mnie na własny wniosek z dniem dzisiejszym z urzędu, to czy to już potraktują jako odmowę pzyjęcia skierowania czy nie? (nie dostałem go jeszcze, dopiero 9 mam termin zgłoszenia)

Możesz wyrejestrować się na własny wniosek. Napewno mail nie będzie tutaj miał mocy prawnej. Musisz złożyć własnoręczny podpis pod oświadczeniem. Masz takie możliwości:
- wysłać pocztą
- osobiście
- skan oświadczenia mail, fax itd.

Pozdrawiam

Ok rozumiem, czyli jeśli jutro złoże to oświadczenie, to nie zostanę usunięty z rejestru pomimo, że dostałem już to wezwanie z propozycją?

dawieddd napisał:
Ok rozumiem, czyli jeśli jutro złoże to oświadczenie, to nie zostanę usunięty z rejestru pomimo, że dostałem już to wezwanie z propozycją?
To już oceni Pana PUP.
Ewidentnie widać, że próbuje Pan uniknąć ofert z PUP, co świadczy o tym, że nie chce Pan korzystać z jego usług.
Ostatecznie w Pana kwestii wypowie się PUP, w którym jest Pan zgłoszony jako bezrobotny.

Ostatnia edycja:
Powrót