Prośba o dane osobowe przez internet

• Autor wątku Autor wątku bdamian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bdamian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,
zarejestrowałem się ostatnio na platformie umożliwiającej zarabianie na opcjach binarnych - Utrader.pl. Wpłaciłem tam pewną sumę, trochę przegrałem po czym stwierdziłem, że chcę się wycofać i odzyskać pozostałą kwotę. Okazało się, że muszę potwierdzić swoją tożsamość poprzez... zresztą tu jest mail, który wzbudził we mnie pewne podejrzenia. Czy rzeczywiście muszę podać te dane, żeby odzyskać pieniądze?

Dzień dobry!

Zgodnie z zasadami naszej firmy, prosimy o przesłanie następujących dokumentów potrzebnych do weryfikacji Państwa tożsamości:

1. Skan karty kredytowej użytej do dokonania wpłaty na naszej platformie.
WAŻNE: Dla swojego bezpieczeństwa proszę zasłonić swój numer karty pozostawiając widoczne jedynie ostatnie 4 cyfry, a także zasłonić numer CVV na odwrocie karty kredytowej, pozostawiając widoczny podpis.

2. Skan dowodu osobistego ze zdjęciem (skan pierwszej strony paszportu, dowodu osobistego lub kopię prawa jazdy).

3. Skan rachunku za usługi komunalne (dowolny rachunek wystawiony na Państwa imię i nazwisko, jednak nie starszy niż 3 miesiące, rachunek powinien również zawierać Państwa adres. Może to być rachunek za prąd, wodę, gaz, telefon itd.) lub wyciąg z konta bankowego. Na skanie powinno być widoczne imię, nazwisko oraz adres zameldowania.

Powrót