prosba o pomoc-pracodawca bankrutem

• Autor wątku Autor wątku Tolpysia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tolpysia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
SMP a bankructwo firmy-pracodawcy

Witam,
Od 17.03.2008 przebywam otrzymuję Statutory Maternity Pay - macierzyńskie i miałam je otrzymywać do połowy grudnia a w połowie kwietnia przyszłego roku miano mi wypłacić urlop za cały ten rok...
Dzisiaj dowiedziałam się,że firma ogłosiła bankructwo i zupełnie nie wiem co teraz powinnam zrobić.Już 2tyg temu powinnam dostać pieniążki ale jak na razie cisza a nikt się nie kwapi,żeby udzielić mi jakichkolwiek wyjaśnień (personalna na urlopie).
Proszę o radę co powinnam teraz zrobić,jakie mam prawa i gdzie się zgłosić...
Z góry dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Krystyna Lewandowska

witam serdecznie

Zglaszam sie do Panstwa z zapytaniem jaka organizacja angielska bylaby w stanie pomoc mi w wyegzekwowaniu naleznych pieniedzy od pracodawcy.Sprawa w skrocie przedstawia sie nastepujaco:2 lata temu odeszlam od pracodawcy, który w konsekwencji nie wyplacil mi naleznego wynagrodzenia. Sprawe zglosilam najpioerw do CAB a natepnie do Employment Tribunal gdzie uzyskałam wyrok zasadzający na moją korzyść i nakazujący wypłacenie mi przez byłego pracodawce pieniedzy. Ten jednak wyslal list w który przedstawił się jako bankrut i od tej pory mimo kontaktu z organizacją o nazwie insolvency Service mojej wypaty nie udało mi się odzyskac.Proszę o ewentualną poradę gdzie mogłabym się zwrocić, czy jest jakaś organizacja egzekwująca należności w takich sytacjach od pracodawców bankrutów??

Z poważaniem
Katarzyna

Powrót