Prośba o pomoc Psychiatryczne

• Autor wątku Autor wątku ToTylkoJaAG
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

ToTylkoJaAG

Użytkownik
Odpowiedzi
31
Witam może przedstawię mniej więcej sytułację mojego znajomego z pracy zanim się zapytam

Męczyzna nigdy nie karany wiek 39lat ze zwględów finansowych zamieszkał na działkach ogrodniczych wraz z zoną
w trakcie wspólnego życia doczekali się 2 synów i żyli sobie spokojnie dopuki w ich życie dostał się pewnien 19latek i uwiudł żone mojego znajomego. 19latek wraz z Żoną mojego znajomego postanowili się za wszelką cene pozbyć jego gdyż stał się dla nich 5kołem u wozu na początku przeprowadzili mojego znajomego do "Chlewa" w kturym niegdyś trzymał kury świnie itp. teraz mieszkają razem żona i19latek wraz 2 dzieci w altance a znajomy w chlewie jednak to mało zaczeli go teroryzować i to dosłownie boji się o swoje zdrowie gdyż urządzają tam libacje alkoholowe i wygrażają mu puzniej zaczeli sobie ubzudrywać że to on im grozi i wzywali Policje niejednokrotnie i fałszywie zeznająć że wyczynia przeróżne dziwactwa jednak mój znajomy niemiał żadnej lini obrony gdyż na niego zgodnie fałszywie donosiło wiele osób co było związanych z jego żoną i powstała sprawa w sądzie i padł wyrok i znajomy został prawomocnie skazany na Badania psychiatryczne i niedawno dostał wezwanie do stawienia się na takowe badania w zakładzie zamkniętym i teraz moje pytanie:

- W związku z tym że wyrok jest prawomocny można się jeszcze w jakiś sposób od niego odwołać?
-czy istnieje jakiś sposób na odroczenie tego wezwania na te badania

Jęsli wyrok jest prawomocny to chyba nie da się nic z tym zrobić, szkoda, że twój znajomy nie walczył o odroczenie albo o odwołanie zanim wyrok się uprawomocnił.
Mógł sam szukać pomocy w różnych organizacjach i powoływać w sądzie świadków ze swojej strony.
Na te badania psychiatryczne powinien się właśnie zglosić, może psycholog uzna, że faktycznie nie kłamie i to on ma racje. Według mnie w czasie trwania sprawy powinien się zgłosić na takie badania i wogóle powinni wszystkich przebadać, przecież psychiatra czy psycholog potrafi stwierdzić kto kłamie a kto mowi prawdę.

Ale na badania do ZK ? Jakoś tak dziwnie...Może został skierowany na leczenie psychiatryczne w ZK.

Możliwe, że to są badania rutynowe jakie się odbywają przed zamknięciem kogoś, bo przecież każdy przed przewiezieniem do zk musi być przebadany czy nadaje się do przebywania w odizolowaniu. Może to właśnie o to chodzi

To może AG sprecyzuje o co chodzi, bo chyba te wezwanie na badania nie jest w tym momencie najważniejsze, skoro i tak ma odbywać karę pozbawienia wolności :?:

[cytat="ToTylkoJaAG":smbb8gty] padł wyrok i znajomy został prawomocnie skazany na Badania psychiatryczne i niedawno dostał wezwanie do stawienia się na takowe badania w zakładzie zamkniętym i teraz moje pytanie:
[/cytat:smbb8gty]

ja badania w zakładzie zamknięty rozumiem jako że badania te mają odbyć się w szpitalu psychiatrycznym a nie w Zakladzie Karnym

AG czy twój znajomy dostał wyrok pozbawienia wolności ?
z jakiego art był sądzony?
bo dla mnie dziwnie brzmi że zostal "skazany na badania psychoatryczne" :what:

Przepraszam drobna pomyłka został Wezwany prawomocnym wyrokiem sąd na "Leczenie Psychiatryczne" do zakładu Psychiatrycznego nie do Karnego Pozdrawiam

Powrót