T
tabaluga207
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 29
Witam. Wczoraj dostalam pismo do skrzynki z firmy best. Dotyczy wierzytelnosci wynikajacej z umowy kredytu konsumpcyjnego z 2000 roku na nazwisko mojego śp. Ojca. Szanowna pani informujemy ze zadluzenie nie zostalo uregulowane i na dzien dzisiejszy wynosi 2700 zl. Z informacji uzyskanych wynika iz nastapil zgon kredytobiorcy a zatem dlug wszedl do masy spadkowej po zmarlym. Z uwagi na to, ze wierzyciel zamierza skierowac do sadu pozew przeciwko spadkobiercom, a pani znajduje sie wnkregu spadkobiercow ustawowych, zwracamy sie z prosba o przeslanie dokumentacji dotyczacej nabycia badz odrzucenia spadku w terminie do dnia 1.1.2016. W przypadku gdy nabyla pani spadek uprzejmie prosimy o potraktowanie pisma jako wezwanie do zaplaty naleznosci. Numer rachunku...
Tu pojawia sie wiele pytan. Czy moj ojciec w ogole takowy kredyt zaciagnal? Czy nie ma czegos takiego jak przedawnienie. Z jakiej racji mam tej firmie udzielac jakichkolwiek informacji. Czy faktycznie ten kto przejal spadek zobowiazany jest do splaty zadluzenia? Dlaczego i skad ta firma ma moje dane? Gdzie mam isc z tym pismem zeby sie obronic? Prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam
Tu pojawia sie wiele pytan. Czy moj ojciec w ogole takowy kredyt zaciagnal? Czy nie ma czegos takiego jak przedawnienie. Z jakiej racji mam tej firmie udzielac jakichkolwiek informacji. Czy faktycznie ten kto przejal spadek zobowiazany jest do splaty zadluzenia? Dlaczego i skad ta firma ma moje dane? Gdzie mam isc z tym pismem zeby sie obronic? Prosze o szybka odpowiedz. Pozdrawiam