O
oliwia87
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
do 16 maja pracowałam na umowę zlecenie w firmie teraz przeszłam na umowę o pracę, w styczniu wypłacając mi wynagrodzenie potrącili mi wyższą stawkę ubezpieczenia a jestem studentem i tak co miesiąc do kwietnia potrącali mi wyższy % mimo iż mój szef i ja wysyłaliśmy zaświadczenia z uczelni że jestem studentem, bezskutecznie. W końcu w maju po mojej już ostrej reakcji wypłacili mi wyrównanie za 1 miesiąc kwiecień, teraz staram się odzyskać za wyrównanie od stycznia do kwietnia i gdy już myślałam że uda mi się je otrzymać księgowa z warszawy skąd wypłacają mi pensje powiedziała że juz dostałam wyrównanie a reszte wyrównania dolicza mi do mojej składki emerytalnej, moje pytanie jest czy maja oni takie prawo bez mojej zgody zrobić coś takiego? co powinnam zrobić aby te pieniądze otrzymać na konto a nie na emeryture? do kogo sie zwrócić o pomoc? co zrobić w sytuacji gdy nie wypłacą mi wyrównania?
Bardzo prosze o pomoc bo na prawde nie wiem już co mam robić, mój szef mi równiez w tym nie pomaga a ja potrzebuje te pieniadze
Pozdrawiam Karolina
Bardzo prosze o pomoc bo na prawde nie wiem już co mam robić, mój szef mi równiez w tym nie pomaga a ja potrzebuje te pieniadze
Pozdrawiam Karolina