Proszę o informacje mam niespłacone rachunki w USA

• Autor wątku Autor wątku rob78
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rob78

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam.
Potrzebuje podopwiedzi w zwiazku z sytuacja w ktora sam sie z powodu swojej nieodpowiedzialnosci i glupoty wpakowalem.
Moze od poczatku opisze jak sie sprawy maja.
Kilka lat temu bylem na wizie studenckiej w usa, całkowicie legalnie ( placilem podatki ), niestety moja byla juz narzeczona miala problemy w domu a ja nie baczac na koszty zadzwonilem do niej do polski ze swojego stacjonarnego numeru , rachunek wyniosl 1000$....Po miesiacu kiedy okazalo sie ze sytuacja w jej domu nieco sie zaostrzyla, zdecydowalem sie na powrot do polski a jako ze nie mialem srodkow na splacenie dlugów to zostawilem ten rachunek niezapłacony...
Jakby tego bylo malo po powrocie do polski postanowilem sprawdzic swoje konto w BankOne ( zostawilem je otwarte z kilkoma dolarami na koncie, gdybym mial jeszcze kiedys do USA wrocic). Po sprawdzeniu okazalo sie ze zostalo ono obciazone w wysokosci ponad 100$ za jakis rachunek telefoniczny (NIE TEN KTORY ZOSTAWILEM NIEZAPLACONY), byla to jakas inna firma sieci komorkowej, z ktora nie mialem nic do czynienia nigdy. Prawdopodobnie jaks pomylka...
Odsetki narastaly z dnia na dzien w wysokosci 5$ z uwagi na to ze konto weszlo w debet...Zadzwonilem wiec do BankOne w celu wyjasnienia zajscia ale dowiedzialem sie ze nie bedac w stanach fizycznie z zagranicy niwewiele moge zalatwic...
NIe wiem czy dlug przez te 8-9 lat ciagle rosnie i jak sie sprawy maja ale wiem ze ma teraz szanse dostac dobra prace i mozliwe ze bede musial pojechac w delegacje do stanow...
Pytanie wiec jest tego typu czy moja sytuacja finansowa ktora zostawilem w stanach moze wplynac na to czy dostane wize i czy zaraz po wyladowaniu nie bede mial klopotow...Watpie zeby czekalo na mnie FBI :) ale sytuacja jest na tyle nieciekawa ze postanowilem zaczerpnac jezyka.
Jezeli ktos z Panstwa na tym forum jest w stanie udzielic mi jakichkolwiek informacjii bede niezmiernie wdzieczny.
Pozdrawiam.

Powrót