1
13a
W roku 1996 wynajełam lokal od spółdzielni Społem(nie jest to spółdzielnia mieszkaniowa) do 2000r miałam tam meldunek czasowy, wraz z meżem i dziećmi . Zalegalismy z opłatami, nie mieliśmy zadnych wystawianych faktur. Mąż spłacił zaległość i w 2002r mieszkalismy tam nadal ,ale nowa umowa została zawarta pomiedzy spółdzielnia a moim mężem na jego firmę.Nie mieliśmy na ten rok tam meldunku czasowego. Zalegalismy z opłatami i była sprawa w sądzie o eksmisje o wydanie lokalu użytkowego. Sąd uznał ,ze to jest mieszkanie pomimo ,że umowa była zmieniona na lokal użytkowy (międzyczasie weszła ustawa o ochronie praw lokatorów i prezes chciał w ten sposób sie asekurować od odpowiedzialności).Po tej rozprawie , Była ugoda, spłaciliśmy zadłużenie i na dzień dzisiejszy jest wszystko opłacane jak należy. Wniosłam o administracyjnie o meldunek stały na ten adres w dniu 26.08.2003r ( 6 miesiecy toczyło się postępowanie), zostaliśmy z dniem 25.02.2204r zameldowani na stałe, przez urzad. Przez ten okres Od 2002r do 2006r była przedłuzana umowa aneksami. W styczniu 2006r rozwiodłam sie z mężem. Spóldzielnia wypowiedziała nam lokal z 3 letnim wyprzedzeniem , które mija na koniec kwietnia 2007roku. Na dzien dzisiejszy mój były mąż jest w ZK. Ja w roku 1999 złozyłam do urzedu miasta wniosek o przydział lokalu z zasobów gminy.Nie znajduje się jeszcze nawet na liście, jestem na projekcie listy na pozycji 50. Teraz moje pytanie: jakie mam prawa w stosunku do tego mieszkania?