prosze o pilna pomoc

• Autor wątku Autor wątku piniu254
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

piniu254

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam wszystkich mam problem zostalem zamieszany w kradziez i sprzedaz drzewek ozdobnych okolo 200 szt o wartosci ok 3000 zl ! dowodem w sprawie jest to ze moj tel.komorkowy byl w dniu dokonania kradziezy byl zalogowany w miejscowosci oddalonej o 5 km od km od miejsca popelnienia kradziezy i to ze w tym czasie sprzedawalem drzewka okolo 70 szt ktore nalezaly do znajomych ! na miejscu przestepstwa nie znaleziono zadnych dowodow wskazujacych na moja obecnosc ! po okolo tygodniu zostalem zatrzymany na 48 godz ! w czasie przeszukania nie znaleziono u mnie zadnych rzeczy pochodzacych z owej kradziezy ! nie przyznalem sie do kradziezy tylko do sprzedania 70 szt drzewek ! sprawa ma trafic do sadu co mi za to grozi prosze o pilna pomoc

Art. 278. § 1. Kto zabiera w celu przywłaszczenia cudzą rzecz ruchomą,
podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Więcej nie znajac materiałów sprawy nikt nic nie powie.

a jesli jest dowod na to ze te drzewka byly wczesniej kupione a policja nie przesluchala swiadkow ktorzy mogli to potwierdzic a byli podani co mozna z tym zrobic ? za pare miesiecy sie zenie i nie chce tego czasu spedzic w wiezieniu

a zapomnialem dodac ze policja ustalila ze moj telefon komorkowy znajdowal sie 5 km od miejscowosci w ktorej dokonano kradziezy ! kontaktowalem sie w tej sprawie z operatorem sieci odnosnie namierzania tel. za pomoca nr tel i imei odpowiedziano mi iz moze byc to uwarunkowane warunkami pogodowymi obciazeniem nadajnika itp. czy mozna powiedziec to na rozprawie na swoja obrone ?????????

Powrót