Proszę o podpowiedz, pilne!!!!!!!!!

• Autor wątku Autor wątku marlena.art
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Nigdy o czymś takim nie słyszałam. Czasem nawet wysyłałam listopaczkę, bo np wysyłałam sporą ilość materiałów lub książki i nie było z tym problemu.
Tak jak pisze Ewcia, w niektórych ZK można normalnie wysyłać gazety.

Ja też wysyłałam gazety pocztą. Tylko wiadomo jak list ważył za dużo to trzeba było dopłacić. Na dvd też można uzyskać tak samo gry radia itp.Czasami warto się zorientować czy pod celą nie mają już tego co chcemy kupić.U Mirka był 21 calowy telewizor należący do ZK a jak jednemu z osadzonych kupili telewizor to zabrali im ten duży i dali do celi tam gdzie nie było

Ja do AS też wysyłałam takie paczki po 5-8 gazet... Ale jak w jednej był kalendarz to mu go nie dali :roll:

A musiał mniec talon na nie? Czy normalnie jako listy wysyłałas?

Nie trzeba żadnego talonu, o ile do tego ZK można wysyłać gazety, bo nie wszędzie jest to możliwe.

To prawda, talonu nie trzeba mieć, zazwyczaj jest tak że ludzie programy, gazety, krzyżówki itd. kupują na widzeniu,a jeśli chodzi o kiążki to są biblioteki więc być może dlatego nie zawsze można do każdego ZK czy AŚ wysłać komuś książkę, ale myślę że gazety czy inne w tym rodzaju można wysłać,no a skoro gazety to zapewne i książki no ale wszędzie nie jest tak samo, najlepiej zadzwonić i dopytać... :)

U nas trzeba mieć talon na gezety :what: a w kantynie nie można kupić nić oprócz spożywki i mydła

Powrót