D
dk0x
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 11
Witam. W grudniu 2008r. oszukałem dużo osób na allegro w łącznej kwocie około 650zł. Jedna z oszukanych osób zażądała zwrotu pieniędzy wszystkim osobom biorącym udział w aukcji, doszliśmy razem do porozumienia że przeleje pieniądze na konto fundacji charytatywnej. Przelałem na to konto 500zł oraz oddałem 4 osobom łącznie 55zł.
Dostałem wezwanie na policje z art. 286 § 1kk
Przyznałem się do zarzucanych mi czynów. Oraz dostałem od policjanta dokument "Protokół tymczasowego zajęcia mienia ruchomego" w kwocie 300zł
a dokładniej mam iść za tydzień do prokuratora wpłacić tą kwotę oraz jak to powiedział policjant porozmawiać z prokuratorem.
Proszę o pomoc, w jaki sposób zminimalizować skutki kary? Jeśli będzie taka możliwość wszystkie pieniądze zwrócę. Co zrobić aby nie dostać wyroku tylko grzywnę lub ewentualnie odrobić w pracach społecznych?
Aktualnie jestem osobą bezrobotną, mieszkam sam, mam 19lat.
Bardzo proszę o pomoc!
Dostałem wezwanie na policje z art. 286 § 1kk
Przyznałem się do zarzucanych mi czynów. Oraz dostałem od policjanta dokument "Protokół tymczasowego zajęcia mienia ruchomego" w kwocie 300zł
a dokładniej mam iść za tydzień do prokuratora wpłacić tą kwotę oraz jak to powiedział policjant porozmawiać z prokuratorem.
Proszę o pomoc, w jaki sposób zminimalizować skutki kary? Jeśli będzie taka możliwość wszystkie pieniądze zwrócę. Co zrobić aby nie dostać wyroku tylko grzywnę lub ewentualnie odrobić w pracach społecznych?
Aktualnie jestem osobą bezrobotną, mieszkam sam, mam 19lat.
Bardzo proszę o pomoc!