PROSZĘ O POMOC, CHODZI O PARKOWANIE SAMOCHODU

• Autor wątku Autor wątku caliberek1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

caliberek1

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam!
Mam problem z parkowaniem samochodu (chodzi o busa) w miejscu zamieszkania. W okolicy mojego bloku w którym mieszkam są dwa parkingi na których wspólnota ustawiła sobie znaki z zakazem wjazdu poj. pow. 1,5t.
Wg. mnie powinna być jeszcze tabliczka pod znakiem za wyjątkiem mieszkańców, bo trudno żebym parkował auto chyba na boisku bo wszędzie się przyczepią jak nie straż miejska to mieszkańcy innych bloków i przyległych do nich parkingów. Tak pozatym przy jednym parkingu są miejsca prowadzenia działalności gdzie muszą dojechać auta dostawcze więc dla mnie jest to głupota!
A co w takim przypadku ma zrobić rodzina wielodzietna gdzie min. potrzebny jest van lub właśnie bus, czy kierowca starego osobowego "mesia" które przekraczały 1,5t?
Zaznaczę jeszcze, że prowadzę działalność i auto muszę mieć "pod ręką" tymbardziej, że dowożę materiały z domu do klienta i odwrotnie, przecież nie parkuję na trawniku!
Nie będę się kierował przy kupnie auta ograniczeniami wagi na parkowanie przy bloku!
Proszę o pomoc w tej sprawie.
Dziękuję. :roll:

Na początek przedstawiłbym problem wspólnocie i poprosił o ową tabliczkę pod znakiem o której piszesz.

Powrót