PROSZE o POMOC krajowy rejestr karny

• Autor wątku Autor wątku nokia3510
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nokia3510

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
witam wszystkich mam taki problem ponieważ w tym roku tz 15 luty 2007r
dostałem wyrok nakazowy w imię RP za artykuł 157&1 k.k. to znaczy można powiedzieć bójka i cytuje "tj.o czym z art. 158 & 1k.k. uznaje oskarżonego xxxxx xxxx za winnego popełnienia zarzuconego mu czynu ,opisywanego powyżej, czym wyczerpał ustawowe znamiona występku z art. 158 &1k.k i za to na mocy art. 158& 1k.k. w zw. z art 34&1k.k i art. 35 &1k.k. przy zastosowaniu art. 58 &3k.k wymierzam mu kare 10 miesięcy ograniczenia wolności zobowiązując go do odpracowania niepłatnej pracy 20 godzin w stosunku do miesiąca""" czyli 200godzin na 10 miechów I mam teraz takie pytanie czy z takim wyrokiem po wycjągnieciu zaświadczenia o nie karalności będę figurantem ???? :?: :?: dodam ze sprawa była w Sadzie Rejonowym w XII Wydziale Grodzkim i nie byłem na sprawie tylko wyrok poczta przyszedł prosiłbym o 100% odpowiedzi ponieważ niewiem czy walczyć o nowa prace a tam wymagają niekaralności z góry dziękuje pozdro dla wszystkich :D :D [/b]

A mam jeszcze jedno pytanie jeśli odrobię kare wcześniej tz pismo o odrobieniu dostane w listopadzie z tej firmy gdzie odrabiałem to mogę sie starać o wymazanie kary ??? czy muszę czekać te 10 miesięcy i wtedy tez odczekać okres do wymazania kary??? a wogule jaki jest okres wymazania kary przez taki występek :?: :?: po prostu jak najszybciej mogę zrobić żeby mieć czyste papiery :?: :?: proszę o fachową odpowiedz dziękuje pozdro

Zatarcie skazania z mocy prawa przy karze ograniczenia wolności następuje po 5 latach od wykonania kary. Na wniosek - po 3 latach.
W zasadzie powinieneś zakończyc odbywanie tej kary po 10 miesiącach. Jesli będziesz ją wykonywał sumiennie i nie popełnisz przestępstwa nowego - Sąd może po połowie uznac tą karę za wykonaną.

Wymiar kary ograniczenia wolności biegnie od daty przystąpienia do pracy wskazanej przez sąd. Czyli do daty, rozpoczęcia pracy społecznej proszę doliczyć 10 miesięcy i wyjdzie data końca kary (jeśli oczywiscie praca w tym okresie zostanie w całości wykonana) i od tej daty startuje okres 5 lat do zatarcia skazania.
Wcześniejsze odpracowanie godzin społecznych nie ma wpływu na wymiar kary określony w wyroku, albowiem ta praca wskazana przez sąd jest tylko jednym z obowiązków którym skazany jest poddany w okresie ograniczenia wolności. Chyba, że sąd, jak już zostało napisane, zwolni z reszty kary na warunkach art. 83 kk.

dzieki wielkie za pomoc pozdrawiam wszystkich :brawo: :brawo: :brawo:

Powrót