prosze o pomoc-oczernianie

• Autor wątku Autor wątku kaczor999
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaczor999

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam
Mam problem.Otóż moja była dziwczyna, w ramach zemsty prawdopodobnie, założyła witrynę internetowa dotyczącą mnie. Wstawiła tam wiele zdjęć które nie powinny ujrzeć światła dziennego, które mnie po prostu oczerniają. Jednocześnie napisała, że wszelkie matriały znajdujące sie na tej stronie zostały użyte za moją zgodą i witryna nie jest po to by mi zrobić na złość ale z miłości do mnie.
Po interwencji u administratora witryna znikła.
Po prostu boję się kolejnej i chcę wiedzieć czy w razie czego mam jakieś pole działania.
Z góry dziękuje za okazaną pomoc.
Pozdrawiam
Karol

Zależy co tam na tamtej stronie było, jakieś informacje obrazające ciebie tez? jesli obrazała by cie na tej stronie int. mozna zrobic na policji zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa zniesłaswienia tj art 212 par.2 KK. Odnosnie tego co napisales ze podobno sie zgodziles na umieszczenie tych zdjec i info w internecie ona musi miec dowód na to ze się zgodziłeś czyli albo pisemne twoje oświadczenie albo jakichś świadków.

wioletka155 napisał:
Zależy co tam na tamtej stronie było, jakieś informacje obrazające ciebie tez? jesli obrazała by cie na tej stronie int. mozna zrobic na policji zawiadomienie o popełnieniu przestepstwa zniesłaswienia tj art 212 par.2 KK. Odnosnie tego co napisales ze podobno sie zgodziles na umieszczenie tych zdjec i info w internecie ona musi miec dowód na to ze się zgodziłeś czyli albo pisemne twoje oświadczenie albo jakichś świadków.
koleżanko -art. 212 &2 KK ścigany jest z oskarżenia prywatnego i na policji to można co najwyzej zlozyć ustną skargę o przestępstwie ściganym z oskarżenia prywatnego.

Ponadto zniesławienie to znieslawienia , a obrażanie (znieważenie) to obrażanie (znieważenie) i bynajmniej znieważenie to nie jest czyn ścigany z art. 212 &2 KK

Powrót