Proszę o pomoc. Opinia z przepustki od dzielnicowego

• Autor wątku Autor wątku Magdalena9780
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Magdalena9780

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
16
Witam, mój narzeczony był na przepustce początkiem stycznia (10 godzin) teraz dostał 30 godzin, ale nie może ustalić terminu z powodu braku opini od dzielnicowego. Minelo już prawie 3 tygodnie, a takowa nie została dostarczona do ZK. Ile Dzielnicowy ma czasu na sporządzenie takiej opini? I czy faktycznie bez tej opini nie moze wyjść na kolejną przepustkę, na komisji przepustkowej był wczoraj i dostał 30 godzin, ale mówi że bez opini nie ustali terminu, a wyczytałam że nie zawsze takie opinie są sporzadzane. Jak to jest?

Jeśli zakład karny wysłał zapytanie o zachowanie skazanego na przepustce to dzielnicowy odpowie. Trzeba uzbroić się w cierpliwość. Dzielnicowi mają dużo różnych obowiązków i nie jedną osobę, którą się zajmują. Trzy tygodnie to niedługo.

Mi dzielnicowy powiedział, że policja ma 30 dni na sporządzenie opinii o skazanym od momentu, w którym otrzyma pismo od ZK.

Czy policja takie pismo może wysłać faxem? Rozmawiałam z wychowawcą, mówił że opini jeszcze nie ma. Powiedział żebym zadzwoniła do dzielnicowego i poprosiła o wysłanie tego jeszcze raz tylko faxem. Bo z tego co się dowiedziałam opinie wysłali pocztą około 2 tygodnie temu.

Może, o ile znajdziecie jeszcze jakiś fax.

Powrót