Prosze o pomoc pilna sprawa!

• Autor wątku Autor wątku gruberek11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gruberek11

Użytkownik
Odpowiedzi
98
Witam

W roku 2004 w październiku dokonano oszustwa - wyrok zapadł w sierpniu roku 2007 odwołanie poszło i w grudniu roku 2007 utrzymano wyrok - 6 miesięcy na 3 lata - w zawieszeniu.

W tej chwili będę mieć sprawę o czyn z listopada roku 2004 . Czy jest możliwość aby odwieszono mi kare z 1 przestępstwa?

Oby dwa przestępstwa są z tego samego paragrafu. Czy jest możliwość abym dostał kare pozbawienia wolności bez zawieszenia?
(czyn o 400 zł)

Czy jeśli przyznam się to mogę liczyć na wyrok w zawieszeniu? Jak to wygląda samo ukaranie (rozprawa w ciągu paru dni będzie)

Prosze o pilną pomoc!

czy można uznać jakąś ciągłość przestępstwa i zaliczyć to jakoś inaczej?

W tej chwili będę mieć sprawę o czyn z listopada roku 2004 . Czy jest możliwość aby odwieszono mi kare z 1 przestępstwa?
nie

Oby dwa przestępstwa są z tego samego paragrafu. Czy jest możliwość abym dostał kare pozbawienia wolności bez zawieszenia?
tak.

Czy jeśli przyznam się to mogę liczyć na wyrok w zawieszeniu? Jak to wygląda samo ukaranie (rozprawa w ciągu paru dni będzie)
tak
http://forumprawne.org/prawo-karne/202-skazanie-w-trybie-art-387-kpk.html

Kto musi wyrazić zgodę na samo ukaranie?
sędzia? prokurator i pokrzywdzony?
czy np: jeśli pokrzywdzony nie zgodzi się to sąd mimo wszystko może przychylić się do mojego wniosku o samo ukaranie?

Czytał Pan link, który podałem?

przepraszam ale jestem tak zdenerwowany że nie moge sie skupić:(
prosze o odpowiedz

Więc istnieje podejrzenie , że ze zdenerwowania nie dotrze do Ciebie i to co tu napiszemy.
Tym bardziej, że będzie to zapewne to samo co jest w wątku wskazanym przez atmosphere'a.

Niech Pan przeczyta ten link, później proszę pytać dalej.

A czy może być taka sytuacja że prokurator jest "Za" sąd również a pokrzywdzony powie "nie" to sąd może mimo wszystko przychylić się do wniosku oskarżonego?

W trybie 387 kpk nie moze, chociaż jest możliwa sytuacja, że na koniec wyda taki wyrok, jak proponował oskarzony.

Czyli jeśli pokrzywdzony powie że nie to znaczy że postępowanie będzie się toczyć normalnym trybem?

Tak, co wcale nie oznacza, że znacznie dłużej.

Czy dowodem dla sądu może być takie coś?

Paczka która dotarła tak naprawdę do adresata 4 styczna, jest na to dowód bo tak zeznał + wystawiona opinia.
A światkowie "niby" otwarcia paczki twierdzą we 2 że było to 5 stycznia (pomylili daty) jest to w protokołach to jest szansa na obalenie ich tezy że było otwarcie komisyjne?
Widać jawne krętactwo...

Trzeba to wyjaśnić i ocenić co świadkowie o tej różnicy powiedzą (jak wytłumaczą). Z góry trudno tu coś przesądzać.

Sprawa wygląda tak:
- paczke odebrała siostra potem przyszła mama i nagle sąsiadka i mama z druga babką niby komisyjne otwieraly paczke, siostry wogóle nie ma jako świadka.
Paczke opisano na komisariacie.... 24h po zajściu jak wiadomo pustą z gazetami tylko (mam zrobioną taką paczke i nei da się tam włożyć tyle gazet ile było na początku przy nadawaniu - waga jest załaczona)

Zmierzono paczke na komisariacie ale nie zważono wogóle.
Podejrzewam że ktoś z poczty ukradł zawartość ...

Jeśli masz dowody na to że wysłałeś paczkę z zawartością (świadkowie, potwierdzenie wagi paczki przy nadaniu itp.) to powinieneś zabiegać o ich ujawnienie przed Sądem.

Zrobiłem nawet probe ważenia.
nie ma możliwości aby ta paczka pusta z samymi gazetami ważyła tyle ile przy nadaniu

Czy okoliczność tego żę człowiek nawet do mnie nie zadzwonił po odebraniu paczki tylko poszedł na policje jest jakimś dziwnym zjawiskiem?

Powrót