prosze o pomoc-rozwod w niemczech.

• Autor wątku Autor wątku moikrewni
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

moikrewni

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Moja sprawa wadaje mi sie troche bardziej skaplikowana.jestem mezatka od8 lat. ja posiadam obywatelstwo niemieckie, maz nie.Cywilny slub bralismy w niemczech. Ja nie mam zameldowania w Polsce.mamy dwoje dzieci.ja pracje na mini job.on ma firme na siebie,ktora nie przynosi zbyt wiele. od jakiegos czasu nie mozemy sie dogadac.wydaje mi sie ze ma kogos i wysyla paczki potajemnie do Polski-mam potwierdzenia.jest jeszcze kilka ciekawostek ale nie chce o tym pisac.wiem jak wyglada juz cala procedura rozwodowa.TO co mnie jednak niepokoi to to ,ze on mi powiedzial:wytrzymaj jeszcze pare miesiecy ze mna a potem kopniesz mnie w d... i bedziesz zyla jak paczek w masle.Nie rozmawiam ze soba za wiele.Nie wiem co on kombinuje (ZAWSZE BYLAM CICHA MYSZKA I ULEGLA NA JEGO ZDANIE) powiedzial,ze czeka az otworza granice dla Polakow cytuje myle do maja.(zlecil tez komus remont jakiegos mieszkania i ma zaplasic za to 2500zl pl,nic mi o tym rowniez nie mowil.jemu rowniez zalezy na zalatwieniu sprawy"POLUBOWNIE" mowi,ze mi nie podlozy zadnej swini.a ja ciagle znajduje rachunki wysylane na polske lub na niemcy do pan.kasa znika ze wspolnego kata.chcialam zrezygnowac ze wspolnego bankowego kata nie moge bo mamy kredyt na auto i potrzebny jego podpis a on nie chcie podpisac.ma on jak wspomnialam swoja firme, wypowiedzenie z lokalu wynosi 6 msc.wiem tez ze juz zalatwil sobie prace w innym miescie (OK.300km od miejsca zamieszkaniaanaszego)napiszcie prosze jak dobrze wyjsc z tego balaganu.jak rozwiazac sprawe firmy.caly sprzet zakupiony byl w czasie trwania malzenstwa.czy dla mnie lepiej bedzie jesli on sprzeda to wszystko przed rozwodem czy po.dodam jeszcze ze mamy nieoficjalan separacje od ponad pol roku.kazde ma swoj pokuj.samochod jest na firme i kredyt jeszcze duzy bo 10000E;ON POWIEDZIAL ;ZE AUTO MI ODDA BO JA ZAJMUJE SIE DZIECMI;KTOREGO ADWOKATA WYBRAC:MAM MOZLIWOSC POL-NIEM BADZ NIEM:doradzcie prosze jak mam postapic.czy lepiej bym odrazu wniosla o rozwod.jak mam to rozwiazac.z gory dziekuje.

Powrót