Proszę o pomoc, samotna matka z dzieckiem.

• Autor wątku Autor wątku asian0802
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

asian0802

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam
Mój narzeczony napadł na bank art 280 k.k &1
Czy ktoś się orientuje czy są szanse na zawiasy, pierwszy raz karany, dostał już 3 nagrodówki, jest grzeczny, przyznał się, rodzice chcieli oddać pieniądze które ukradł ale bank jest ubezpieczony od takich rzeczy i nie przyjęli tego...
Proszę napiszcie wszystko co o tym wiecie
Aha
Artykuł 1. bez użycia broni.
Z góry dziękuję

Zawiasy, pod względem formalnoprawnym - są możliwe.
W praktyce trudno się wypowiadać, napad na bank to raczej powazny czyn.

skoro odbywa już wyrok to o jakich zawiasach mówisz?

Markiz32 napisał:
skoro odbywa już wyrok to o jakich zawiasach mówisz?
A kto mówił ze odbywa. Może to TA ? Ale skoro jest areszt, to zawieaszenie ewentualnego wyroku jest wątpliwe.
No niby racja... w okresie TA nagród się nie udziela.

Poza tym napad na bank to bardzo poważne przestępstwo, sądy orzekają zazwyczaj wysokie kary i wątpię aby za takie przestępstwo był wyrok w zawieszeniu...

Jest tymczasowo aresztowany. Dostał 2 nagrodówki, pół godziny dłuższe widzenie i paczkę na święta.
A czy to że mamy dziecko, że ciężko mi samej nic nie da?

A skoro te pieniądze miały być oddane, tylko bank ich nie przyjął?Jeśli prokurator"krzyknie" 3 lata to są szanse na zawiasy?

szanse zawsze są ale trudno powiedzieć...

Markiz32 napisał:
no nie róbmy jaj z pogrzebu... - pożyczki /kredyty to się trochę w inny sposób bierze...

Bez takich uszczypliwości proszę, prosiłam o pomoc a nie o komentowanie co zrobił. Wyjąłeś cytat z kontekstu ! ! !
Chodziło że adwokat mówił że lepiej jak pieniądze by były oddane ! ! ! I z jego rodzicami wzieliśmy kredyt żeby to oddać ! ! ! Więc jeśli nie rozumiesz co pisze nie komentuj !!!
Pozdrawiam

zawsze lepiej jak pieniądze się odda- poza tym itak by musiał je odać- na pewno jeśli zostanie skazany sad kaze mu zwrocic pieniadze poszkodowanym- ale czy fakt, iz te pieniadze zwrocila wczesniej bankowi rodzina oskarzonego bedzie jakas wielka okolicznoscia lagodzaca -bardzo w to watpie

Powrót