prosze o pomoc. Spłacenie dlugu

• Autor wątku Autor wątku s7f
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

s7f

Użytkownik
Odpowiedzi
71
Witam Serdecznie

Zaczne od tego ze mama ma dlug w banku. Nie placila moze 3,4lata bo zwolnili ja z pracy itd. W tej chwili jest za granica a wszystkiego uroslo na 25tys zl. Dostalismy dzis pismo od GETBACK ze jesli wplaci 8tys, 17tys jej umoza... Chce to zaplacic. prosze mi powiedziec co zrobic zeby nikt mnie nie oszukał...

Dzownilam tam do banku, maja taka promocje w pazdzierniku... i ze to prawda... jesli wplace podana kwote reszte anuluja...

Zawrzeć pisemną ugodę z wierzycielem (zwrócić uwagę by w imieniu wierzyciela ugoda była podpisana przez odpowiednie osoby, zgodnie z zasadami reprezentacji), z której będzie jasno wynikało, że po wpłacie kwoty 8 tys. do określonego dnia, reszta zadłużenia zostanie umorzona i wszelkie roszczenia pomiędzy stronami wygasną.

Mysli Pan ze moge o taka umowe poprosic zeby wyslali? A jesli powiedza mi ze po wplacie wysla potwierdzenie ze pieniadze zostaly wplacone?

BlackDevil napisał:
Nie realne, napisz co dokładnie napisali.

Napisali tak:

..."Tylko teraz - tylko w pazdzierniku

Wpłac do 18.10.2013 kwote ........... zl a easyDEPT NF FIZ UMORZY reszte Twojego zadluzenia.

jest nam niezmiernie milo poinformowac ze dzieki staraniom easyDEPT NF FIZ oraz doswiadczeniu i profesjonalnej obsludze prowadzonej na podstawie umowy serwisowej przez getBACK S.A. pomoglismy przejsc przez trudne chwile w spłacie zobowiazan finansowych wielu naszym klientom. Jednoczesnie cieszymy sie ze ze w ramach prowadzonej akcji likwidacji zadluzen, Panstwa sprawa zostala wytypowana do umorzenia.

Po dokonaniu wplaty na numer BRE BANK S.A prosimy o kontakt telefoniczny 717710277 lub mail ..."

itd. CO MAM O TYM MYSLEC? gdzie z tym isc? Wplacic? Nie wplacic?

Może być taka sytuacja że dług jest przedawniony i zgadzając się na wpłatę później mogą być problemy z przedawnieniem, dlatego podpisałbym się pod postem #4 i chciał wszystkiego na piśmie czarno na białym.

a to ciekawa taka promocja i że niby specjalnie dla was? a popatrz, w ultimo nie było tak prosto, trzeba było liczyć na wygraną :D

ULTIMO - windykacja wierzytelności, skuteczne odzyskiwanie należności - Dokonaliśmy wpłaty, wysłaliśmy SMS i wygraliśmy!

ja proponuję tak:
1. ZERO rozmów mediacji itp itd
2. zamów raport informację ustawową w BIK i zobaczysz kiedy była wymagalna cała kwota, wtedy będziesz miał czarno na białym kiedy się przedawnia (z zastrzeżeniem jeśli był komornik na podst. BTE itd) i ocenisz czy już przedawnione, czy da radę jeszcze poczekać jeśli do przedawnienia niedaleko czy może nie ma szans i warto przyjrzeć się tej promocji :)

Witam
dostałem podobne pismo z 11tys mam spłacić 3.5tys zł
wpłacać to czy to jakaś ściema???

adizadi napisał:
ostałem podobne pismo z 11tys mam spłacić 3.5tys zł
wpłacać to czy to jakaś ściema???

Słyszałem, że na Chmielnej w Warszawie pieniądze rozdają. Uwierzysz?
Proszę nie zadawać abstrakcyjnych pytań. Suma zobowiązania wymagalnego, zależy od negocjacji z wierzycielem, ustaleń i stosownej pisemnej Umowy - Ugody

swoje zdanie wyraziłem w poście wyżej. dodam tylko, że kiedyś mojego sąsiada emeryta tak naciągnęli na dług którego nigdy nie miał: powiedzieli że owszem te pisma to jednak pomyłka ale musi wpłacić 10 zł jako koszt korespondencji bo sąd i tak zasądzi wiec jak zapłaci teraz to będą kwita. poczciwy chłopina zapłacił, w odpowiedzi dostał pismo o treści - dziękujemy za wpłatę 10 zl, do spłaty pozostało 1965,13zł... chyba rozumiesz o co kaman...

Powrót