Proszę o pomoc. STAŻ

• Autor wątku Autor wątku zanetka23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

zanetka23

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Zaczęłam staż 4.01.2016 r. pracowałam do 25 lutego 2016 i przerwałam staż z winy pracodawcy. Po miesiącu dostałam pismo, że nadal jestem osobą zarejestrowaną i wina nie leży po mojej stronie. Pismo z PUP dostałam na początku kwietnia lecz pieniędzy za luty nadal nie mam.. Powinni do dziś wypłacić, ale znając ich wypłacają najczęsciej do 13 przynajmniej tak w grafikach jest za ubiegły rok. Czy może coś być przeszkodą w wypłaceniu mi moich zarobionych pieniędzy?? Nie chce jeszcze wydzwaniać do nich bo może dziś bedą pieniądze ale jednak mam jakieś obawy. Proszę o pomoc

Albo może ktoś był w takiej sytuacji jak ja, że nie ze swojej winy przerwał staż i jak to było w kwestii wypłaty pieniędzy za przepracowane dni.

Pieniądze powinny zostać wypłacone w marcu za luty. Lepiej zadzwonić i zapytać.

No tak ale ja wtedy dzwoniłam to mówiły mi Panie, że nie mają dokumentów dopiero jak je będą miały to prześlą pieniądze. Wiec jak to jest?

Nie dokumentów tylko ja zrozumiałam, że czekają na decyzję w sprawie mojej rezygnacji.

I czekam, bo decyzje dostałam na początku kwietnia, wieć stwierdziłam, że pieniądze prześlą pewnie w dniach których innym przesyłają normalnie... a teraz to juz się przestraszyłam...

Nie znamy wewnętrznych procedur urzędu, dlatego za miast się denerwować, warto zadzwonić i zapytać. :-)

Moze ktoś miał podobną sytuacje?

Powrót