Proszę o pomoc w napisaniu sprzeciwu do nakazu zapłaty w post. upominawczym

• Autor wątku Autor wątku sabcia31
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
sabcia31

sabcia31

Użytkownik
Odpowiedzi
72
Witam,
w ubiegłym roku na allegro zamówiłam kilka rolek tapet, przesyłką kurierską pobraniową. Tapety szybko dotarły, jednak kurier nie chciał za przesyłkę pieniędzy.
Po kilku tygodniach dostałam od sprzedawcy meila z żądaniem zapłaty. Owszem, spodziewałam się tego, przecież nic w życiu nie jest za darmo. Jednak po kilku dniach dostałam wezwanie przedsądowne z kancelarii sprzedawcy z terminem zapłaty zaległej kwoty.
Moim błędem było przeciągnięcie tego terminu, jednak w tamtym okresie naprawdę nie miałam pieniędzy.
Jak się okazało w trakcie mojego przeciągnięcia terminu spłaty, sprawa poszła do sądu. Dziś odebrałam nakaz zapłaty w postepowaniu upominawczym. Jest oczywiście uwzględniona kwota wpłaty za tapety, lecz sprzedawca żąda ode mnie odsetek w kwocie 5,60 zł plus ustawowe odsetki od dn. 19-12-2014r. oraz odsetki od kwoty 99,53 zł za okres od 19-12-2014r. No i oczywiście zwrotu kosztów procesu 84,50 zł.
Proszę o pomoc w napisaniu sprzeciwu. Odsetki oczywiście zapłacę, ponieważ wiem, że popełniłam błąd. Nie stać mnie jednak na pokrycie kosztów procesu.

Rozumiem.
A jak obliczyć kwotę do zapłaty z ustawowymi odsetkami?

Powrót