prosze o pomoc w sprawie windykacji

• Autor wątku Autor wątku pawel1306
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pawel1306

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry prosze o pomoc w mojej sprawie a mianowicie:
Posiadałem telefon na abonament w firmie Orange, nie płaciłem rachunku dług został w październiku 2010r sprzedany firmie Intrum, kwotę zadłużenia opiewającą na 455zł zapłaciłem w grudniu 2010r. w kasie Orange. Firma Orange nie zawiadomiła Intrum o spłacie należności tylko uregulowała u siebie dług. W maju 2012 roku dostałem od firmy Inrtum zawiadomienie o nakazie sądowym spłaty zadłużenia 455+100zl kosztów sądowych zasądzony w kwietniu 2012r. Nie kontaktowałem sie z nimi i nie odbierałem korespondencji do teraz. Moje pytanie czy po przesłaniu do Intrum dowodu wpłaty zadłużenia 455zl na rachunek Orange w terminie który podałem wyżej, moge ubiegać sie u ochylenie tych kosztów sądowych. Co robić? Nie chce płacić kosztów sądowych za coś za co już dawno zapłaciłem.
Z góry dziękuję

wejdź na stronę moderacja tam na pewno uzyskasz pomoc.
Milewicz.

Ostatnią edycję dokonał moderator:
milewicz jak chcesz pomóc, to napisz na tym forum, nie reklamujesz jakiejś strony, gdzie w dodatku głupoty ktoś nawypisywał :)
P.S. dodatkowo jeszcze trzeba Wam za to płacić.
Dzięki za takie porady, nie dość, że płatne, to jeszcze mijają się z prawdą :)

Ostatnia edycja:
dostałem nakaz z sadu tak było napisane na tym piśmie chyba fikcyjnych nie wysyłają ? jeszcze listem poleconym teraz mnie straszą komornikiem ze niby nakaz komorniczy dostane i jeszcze większe koszta z tego tytułu. Problem w tym że ja zapłaciłem w Orange te zadłużenie a sprawa nie została przekazana do Intrum

Powrót