prosze o pomoc?

• Autor wątku Autor wątku tatala
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

tatala

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
witam.mój mąż ma dwa wyroki 2l i10m które podlegaja łaczeniu sprawa o wyrok łaczny ma sie odbyc 25 pazdziernika,w tej chwili zakonczyły sie 4 sprawy w których dostał wyroki w zawieszeniu.Ma stanac na komisje w celu zmiany osrodka na półotwarty.Moje pytania:1)jaka jest szansa ze dostanie sie na półotworek biorac pod uwage ze pracuje ma wzorowe zachowanie?2)Jaki moze dostac wyrok łaczny?3)jezeli dostanie podgrupe P2 czy jest mozliwosc aby został w areszcie w miejscu zamieszkania czy odrazu go wywioza,czy bedzie czekał na wyrok łaczny?4)Po jakim czasie moze sie starac owarunkowe zwolnienie i jakie musi spełniac warunki? Z góry dziekuje za odp :)

witam tatala :)

1)Wydaje mis ie ze ma szanse duze jezeli ma wzorowe zachowanie dopra opinie i pracuje
2)wyrok laczny tylko oni to wiedza zalezy ile mu zbija to juz od nich zalezy moj M ma nie cale 5 lat i tez bedzie pisal o lacze ale dopeiro 2008 i mysli ze mu zbija z rok i bedzie mial 4 lata wyroku
3)jezeli tam gdzie siedzi jest polotworek to wydaje mi sie ze moze tak zostac
4)Po odsiedzeniu pol wyroku np jak ma 4 lata i odsiedzi 2 to moze sie starac o warunkowe warunki dobrze zeby pracowal to mu sie napewno przyda do wokandy zachowanie dobre i nie wywijac tam wtedy ladwiej jest o warunkowe wyjscie

dzieki kasiorek .Mam jeszcze pytanie bo,słyszałam od adwokata ze moze sie starac po odbyciu 6 mies kary czy jest taka szansa biorac pod uwage ze mamy 3 dzieci.

Według sugestii adwokata o co może się starac po odbyciu 6 miesiecy??

jezeli chodzi ci o wokande to musi odsiedziec pol wyroku inaczej nie da rady chyba ze ktos ma tylko 6 miesiecy kary to wtedy musi odsiedziec caly wyrok bo wczeswniej niz pol roku wokanda nie moze sie odbyc a ze masz trojke dzieci to szczerze mowiac ich to nie interesuje czy maja co jesc czy nie niestety tajkie uroki przysluguje ci dodatkowa godzina widzenia na dziecko tylko tyle chyba ze jest jeszcze jakis zasilek ale o tym juz nie wiem bo ja dzieci jeszcze nie mam :)

adwokat mówił ze po odbyciu conajmniej 6 miesiecy kary moze sie starac o warunkowe zwolnienie .

Nie wiadomo jaką decyzję Sąd podejmie 25 października odnośnie wniosku o wydanie wyroku łącznego.
Nie napisałaś czy w ramach tych dwóch kar był stosowany tymczasowy areszt.
Z wyroków 2 lat i 10 m-cy, jesli zostały wprowadzone do wykonania, warunkowe przysługuje po połowie kary.

A jezeli wyrok łaczny bedzie nizszy to tez nie ma szansy zeby pisał o warunkowe zwolnienie.Teraz leci 3 miesiac z 1 wyroku 1,2 a,pózniej1,8.

Adwokat chyba miał na mysli ubieganie się o warunkowe po odbyciu 6 miesięcy z kary nie przekraczjącej 3 lat,ale po uprzednim skorzystaniu z rocznej przerwy. Innej mozliwości nie dostrzegam.

Powrót