R
rbialek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam!
15 września 2011r. zwolniłem się z pracy w Polsce. 17 września zacząłem prace w niemczech- gdzie wcześniej musiałem się zameldować. Ubezpieczenie miedzynarodowe mam wykupione w niemieckiej firmie.
Moje pytania:
1. może to banalne, ale czy moge być zameldowany w polsce i niemczech?
2. nie dostałem umowy o prace. mam dostać niby po 6 m-cach,czy może tak być?
Od stycznia nie mam pracy, szef mnie wymeldował z ubezpieczenia i nie wiem jakie prawa mi przysługują??
3. czy szef może tak mnie wymeldować z ubezp.? bez informacji!! z firmy ubezp. dostałem list. o utracie ubezpieczenia.
4. czy utata ubezpieczenia jest równoznaczna z rozwiązaniem umowy o prace, której nie mam
Świadectwa pracy nie dostałem?
5. czy moge zarejestrować się w polskim urzędzie pracy, czy w niemieckim?
6. na koniec roku nie dostałem jeszcze żadnego rozliczenia.
15 września 2011r. zwolniłem się z pracy w Polsce. 17 września zacząłem prace w niemczech- gdzie wcześniej musiałem się zameldować. Ubezpieczenie miedzynarodowe mam wykupione w niemieckiej firmie.
Moje pytania:
1. może to banalne, ale czy moge być zameldowany w polsce i niemczech?
2. nie dostałem umowy o prace. mam dostać niby po 6 m-cach,czy może tak być?
Od stycznia nie mam pracy, szef mnie wymeldował z ubezpieczenia i nie wiem jakie prawa mi przysługują??
3. czy szef może tak mnie wymeldować z ubezp.? bez informacji!! z firmy ubezp. dostałem list. o utracie ubezpieczenia.
4. czy utata ubezpieczenia jest równoznaczna z rozwiązaniem umowy o prace, której nie mam
5. czy moge zarejestrować się w polskim urzędzie pracy, czy w niemieckim?
6. na koniec roku nie dostałem jeszcze żadnego rozliczenia.