A
aisza41
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Witam mam okropny problem napisze w czym rzecz i prosze serdecznie o podpowiedzi co mogę zrobic.Mianowicie mój partner jezdził jakis czas samochodem ciężarowym do Rosji rok temu został zatrzymany za przemyt papierosów został mu zatrzymany samochód którego nie był włascicielem był własnoscią kobiety która zlecała mu wyjazdy.Został sporzadzony protokół z zatrzymania itd,po jakims czasie włascicielka wykupiła ten samochód od panstwa litewskiego i rząda teraz spłaty wszelkich kosztów od mojego partnera(tu w sumie jest to proste) rzecz w tym ,ze on jest po zagranicami polski a wczoraj odwiedziło mnie dwóch panów z firmy windykacyjnej której to rzekomo włascicielka sprzedała dług rzadając odemnie 10 tys złotych na juz i strasząc mnie ze jesli nic z tym nie zrobie to pojadą do Norwegi tam gdzie jest mój partner i wtedy nie bedzie juz wesoło.Czy ona miała wogóle prawo sprzedac ten rzekomy dług jakiejs firmie bez jakiego kolwiek wyroku sądu czy kogokolwiek innego?Proszę o poradę co ja moge wogóle zrobic i czy mojemu partnerowi grozi cokolwiek jesli go tam znajdą,wspomne ze on chce spłacac ten dług ale w miare swoich mozliwosci czyli chce isc na ugode tylko nikt nie chce o tym słyszec tylko chcą pieniędzy natychmiast>