prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku oksana123
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

oksana123

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Moj maz przed naszym slubem cywilnym zlozyl papiery do banku o kredyt 10.10.2004r. ,pozniej wzielismy szlub 11.11.2004r. przy zakupie mieszkania moj maz ukryl od baku ,ze jest w szlubie ze mna i w akcie notarialnym tez ukryl, ze jest w związku cywilnym. Zlozylam sprawe do sadu o wpisanie mnie do Ksiegi Wieczystej jako wspolwlascicielke, sparawa zostala odroczona na inny termin. Chcialabym sie dowiedziec jaka moze byc decyzja sadu? Z gory dziekuje i pozdrawiam. :)

oksana123 napisał:
Chcialabym sie dowiedziec jaka moze byc decyzja sadu? Z gory dziekuje i pozdrawiam. :)
Każdy by chciał wiedzieć. Niestety, nawet wróżki tego nie wiedzą. :)

oksana123 napisał:
Moj maz przed naszym slubem cywilnym zlozyl papiery do banku o kredyt 10.10.2004r. ,pozniej wzielismy szlub 11.11.2004r. przy zakupie mieszkania moj maz ukryl od baku ,ze jest w szlubie ze mna i w akcie notarialnym tez ukryl, ze jest w związku cywilnym. Zlozylam sprawe do sadu o wpisanie mnie do Ksiegi Wieczystej jako wspolwlascicielke, sparawa zostala odroczona na inny termin. Chcialabym sie dowiedziec jaka moze byc decyzja sadu? Z gory dziekuje i pozdrawiam. :)

Myślę, że nie będziesz tu miała zbyt wiele możliwości działania, ponieważ mąż brał kredyt na siebie, więc i mieszkanie w akcie notarialnym należeć będzie do niego. Musiałabyś mieć ważkie argumenty na to, że masz prawo wtrącać się do jego majątku. Oczywiście możesz wywlec na rozprawie to, że mąż ukrył przed bankiem fakt zawarcia ślubu cywilnego z Tobą, to mu może mocno zaszkodzić, nie wiem, czy będziesz z tego mieć jakąś korzyść poza satysfakcją że mu zaszkodziłaś.
Myślę, że decyzja sądu będzie na "nie".

Powrót