Z
zaigne
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Jestem obywatelką Polski. Kilka lat temu zagranicą zgłoszono zaginięcie mojej matki w miejscowości gdzie pracowała Z dnia na dzień ślad po niej zaginął, wszczęte śledztwo nic nie wykazało. Dopiero kilka miesiecy temu zatrzymano osobę do tej sprawy, która defakto samo się zgłosiła. Następnie zatrzymano druga osobę. Poinformowano moją siostrę, która mieszka również zagranicą, lecz w innym kraju i zapytano czy chce sprowadzić szczątki matki, oczywiście odpowiedź była twierdząca. Jednak nie podano jakichkolwiek szczegółów, z uwagi, jak się domyślam na prowadzone dochodzenie i brak wyników badań DNA. Skontaktowałam się za pomocą tłumacza z osobą która prowadziła tam tą sprawę jednak nic wiecej sie nie dowiedziałam. Zapewniono mnie ze wkrótce otrzymam jakąkolwiek wiadomiośc. Jednak do dnia dzisiejszego jakiejkolwiek informacji nie otrzymałam, mimo powtórnej interwencji. Po interwencji mailowej u Konsula, oświadczył, iż nie został jeszcze poinformowany o odnalezieniu szczątek , natomiast wie o zatrzymaniu dwóch osób do tej sprawy, pomimo powtórnej interwencji mailowej w tej sprawie ( u Konsula - bo tylko drogą mailowa można kontaktować się z nim) nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. Gdzie mogę się zwrócić aby zasięgnac jakiekolwiek informacje w tej sprawie. Rozumiem, że na wszystko jest potrzebny czas, ale minął już trzeci miesiąc i dalej nic. Nawet oficjalnie w Polsce nikt nie został powiadomiony o tej sprawie. W końcu chciałabym pochować matkę i mieć ten etap życia za sobą. Do kogo powinnam sie zwrócić?