prosze o pomoc

• Autor wątku Autor wątku malawian
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

malawian

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam wszystkich użytkowników forum.

Mam problem a mianowicie, w 2004 roku skazany zostalem na kare ograniczenia wolnosci i prace spoleczne w wymiaze 20 godzin miesiecznie przez okres 6 miesiecy. sprawa trwala trwala zaginely akta pare razy zmienialem miejsce zamieszkania przebywalem ponad miesiac w szpitalu to sad wyslal mnie na badania i w ozeczeniu lekarza sadowego mam ze moge wykonwywac lekkie prece spoleczne jesli Czynnik ck w mojej krwi miesci sie w normie... a wiec czynnik ck nie miesci sie w normie u mnie nigdy. Jakie sa dalsze mozliwosci zakonczenia tej sprawy. Dodam ze obecnie nie pracuje ale teraz 05.03.09 wyjezdzam do pracy do niemiec. chcial bym zamienic kare ograniczenia wolnosci na kare grzywny. ale jesli stawka dzienna bedzie nie wieksza niz 10zl. pieniadze moge uiscic w kasie sadu w dniu posiedzenia sadu. dodam iz posiedzenie sadu mam teraz wyznaczone 19.03.09 co koliduje mi strasznie z moim wyjazdem. jakie sa mozliwosci zalatwienia tej sprawy jak najszybciej. i co moze zrobic sad jak nie moge wykonac prac spolecznych ze wzgledu na stan zdrowia. jestem chory na miopatpie i nadcisnienie i tak juz mam ze czynnik we krewi tzw enzym miesniowy jest zawsze wielokrotnie wyzszy niz dopuszczalna norma. co sad moze w takiej sytuacji zrobic gdy stan zdrowia nie pozwala na wykonanie prac. ja chcial bym zaplacic grzywne w wysokosci 1800zl (30dnix6miesiecyx10zl=1800zl)

z gory dziekuje za odpowiedzi...

w Polsce zdrowie nie pozwala pracować ,a w Niemczech możesz i zdrowie ci pozwala...?

pracowac musze mam zone i 15miesiecznego syna na utrzymaniu. ale fakt jest taki ze niepowinienem pracowac.... pozatym to nie jest odpowiedz na moje pytanie.

oprucz tego ck mam przewlekle podejzenie zapalenia wielomiesniowego i miesnia sercowego. nadcisnienie, arytmie serca i zle osadzona galke oczna (dopiero sie o tym dowiedzialem podczas badan, bo nie mam zeza :)) wiec zdrowie naprawde nie pozwala mi na prace przynajmniej fizyczna... ale pracowac trzeba zeby zyc. a mam okazje wyjechac z kraju do niezbyt ciezkiej pracy jaka jest praca programisty stron www. chce poprostu zalatwic ta sprawe raz na zawsze bo juz 5 rok sie to ciagnie...

widze ze nikt nie umie mi tu pomoc :(

nie wiem dokładnie czy da się to tak załatwic, ale myślę, że możesz wszystko co tu napisałes (nawet w dokładniejszej formie) złożyc poprostu do sądu z podaniem sygnatury tej sprawy o której mowa i zobaczyc co ci odpiszą. uważam że możesz spróbowac, nic nie stracisz, a może coś się wyjaśni.pozdrawiam i powodzenia.:ok:

Powrót