Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku bombele
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bombele

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam wszystkich
Chciałbym się dowiedzieć po jakim okresie czasu mogę starać się o wniosek niekaralności? moja sprawa wygląda następująco: gdy byłem nieletni dopuściłem się kradzieży z włamaniem od tego czynu minęło już ponad 6 lat. Jeżeli dobrze pamiętam sąd niczego konkretnego nie wywnioskował, oprócz "dogadania" się z poszkodowanymi w sprawach finansowych. Nie został mi przydzielony kurator ani żaden inny nadzór. Niczego więcej o sprawie nie mogę powiedzieć, ponieważ po prostu nie pamiętam, wszystkim zajmowali się rodzice. Udokumentowania sprawy również nie posiadam. (nawet nie wiem na 100% czy takowy dokument w ogóle miał miejsce) Wniosek potrzebuję ponieważ swoją przyszłość zawodową wiążę z armią, lecz najpierw muszę się dowiedzieć czy w ogóle mogę się o niego ubiegać.

Jeszcze jedna sprawa:
Gdyby nikt nie był w stanie mi pomóc w tej sprawie prosiłbym o aby ktoś powiedział mi do jakiego przestępstwa moja sprawa należała (chodzi mi o to, czy jest to przestępstwo karno skarbowe, czy może jakieś inne, ponieważ w ogóle się w tym temacie nie orientuje) w takim przypadku udam się do sądu po bardziej precyzyjne informacje.

Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Skoro Byłeś karany jako nieletni, a obecnie Jesteś już dorosły to twoja karta karna jest czysta.

O taką odpowiedź mi chodziło. Dziękuję bardzo.

Powrót