B
bednar23
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 7
Pracowałem w pewnym supermarkecie na terenie Wrocławia w ochronie,feralnego dnia 31 grudnia 2008 miałem zmianę, był wtedy potężny ruch w sklepie, wtedy akurat dokonano kradzieży na ponad 250 zł, nadmieniam, iż wtedy byłem sam a ta osoba wyjechała wózkiem pełnym zakupów, przez wejście dla klientów, najgorsze jest to, iż stałem naprzeciwko niej i jej nie zatrzymałem, gdyż byłem tak zdezorientowany w tym dniu, gdyż biegałem od jednego miejsca do drugiego i nie wiedziałem, że ona ukradła ten towar, a jeszcze gorsze, że tę osobę, znałem z widzenia i czasami rozmawialiśmy, gdyż była byłym pracownikiem sklepu. To nagranie ma Policja.
6 stycznia oskarżono mnie o współudział, kierownik ochrony, kazał napisać mi oświadczenie w którym nie było ani jednego mojego słowa, obrzucono mnie zarzutami takimi, iż nie potrafiłem racjonalnie myśleć, oraz zabrano mi 2000 zł z wypłaty, celem pokrycia strat. Teraz zostałem wezwany na świadka przez Policję, aby złożyć zeznania w tej sprawie, oraz zeznania na sprawie w sądzie przeciw tej osobie co dokonała zaboru mienia.
Co mogę zrobić?
czy mogą mi być postawione zarzuty jakiekolwiek
przyznałem się jedynie do nieświadomego zaniedbania obowiązków służbowych i za to zostałem ukarany, czy jeśli jestem świadkiem przeciw tej osobie w tej sprawie, to mogą mnie o coś oskarżyć?
Nadmieniam iż nic nie zrobiłem, po prostu źle wykonałem swoje obowiązki
dziekuję serdecznie za pomoc
6 stycznia oskarżono mnie o współudział, kierownik ochrony, kazał napisać mi oświadczenie w którym nie było ani jednego mojego słowa, obrzucono mnie zarzutami takimi, iż nie potrafiłem racjonalnie myśleć, oraz zabrano mi 2000 zł z wypłaty, celem pokrycia strat. Teraz zostałem wezwany na świadka przez Policję, aby złożyć zeznania w tej sprawie, oraz zeznania na sprawie w sądzie przeciw tej osobie co dokonała zaboru mienia.
Co mogę zrobić?
czy mogą mi być postawione zarzuty jakiekolwiek
przyznałem się jedynie do nieświadomego zaniedbania obowiązków służbowych i za to zostałem ukarany, czy jeśli jestem świadkiem przeciw tej osobie w tej sprawie, to mogą mnie o coś oskarżyć?
Nadmieniam iż nic nie zrobiłem, po prostu źle wykonałem swoje obowiązki
dziekuję serdecznie za pomoc