B
Bjuudama
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. wyjechałem 30 listopada do pracy do holandii. na miejscu podpisałem umowę zlecenie od 02.12.2013 do 23.05.2014. Pracowałem jednak tam tylko nie cale dwa tygodnie ponieważ zarabiało sie mniej niż mi powiedziano. wypowiedzenie z pracy złozyłem na dzien 12.12.2013 z datą złożenia 11.12.2013 . w umowie było podawane że pracodawca może nałozyć karę do 500 euro . z tego co wiem to w pierwszym miesiącu jest jednodniowe wypowiedzenie . gdy z biura od pracodawcy wziąłem ksero wypowiedzenia, to jest na nim wyraźnie napisane iż musi on zostać wypelniony z dwutygodniowym wyprzedzeniem. wieć z tego co pisało trzeba go wypaełniać dwa tygodnie a nie złozyć dwa tygodnie szybciej . wróciłem do polski czekałem na wypłateż z 8 dni przepracowanych to jakieś 300 euro. wypłaty nie dostałem a pani z biura powiedziała że nie dostanę bo nałozono na mnie karę z wypowiedzenie którego nie złózyłem dwa tygodnie szybciej . prosze o pomoc czy mam szansę odzyskać wypłatę bardzo mi są potrzebne pieniądze? prosze o pomoc