Proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku marcell11
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marcell11

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam, mam pewien problem, ojciec od 2 lat pobierał na mnie i mojego brata rodzinne w niemczech, wysyłał te pieniądze na nas (dzieci), z tego względu, że ostatnio trochę ich relacje się pogorszyły, mama robiąc ojcu na złość wysłała do niemiec pismo, że ojciec nie wysyła (co jest kłamstwem) pieniędzy na dzieci. Ojciec posiada wszystkie rachunki, jakie na nas wysyłał. Teraz mamy taki problem, że ojciec musi oddać za 2 lata rodzinne do kindergielt, mama nic z tym nie zrobi i nie dostanie również pieniędzy, nie wspominając o zabraniu ojcu rodzinnego. Czy da się to jakoś odkręcić, żeby ojciec nie musiał płacić kary? Proszę o pomoc //

:mad:

Jeśli ojciec został zobowiązany do zwrotu niemieckiego zasiłku rodzinnego (Kindergeld), to na pewno nie z tego powodu, że nie płacił alimentów na dzieci. Przyczyna musi być inna. Najprawdopodobniej przy wniosku o to świadczenie podane zostały dane lub złożone jakieś oświadczenie, które nie było zgodne z prawdą.

Dzięki za odpowiedź, jest taka sytuacja,że matka zgłosiła do kindergield, że nie otrzymujemy kasy, a to nie prawda, bez żadbego pisma i wyjaśnienie ojciec dostał kare, błagam o pomoc.

Musisz napisać trochę dokładniej. Piszesz, że "ojciec dostał karę". Kto i za go ukarał? Czy dostał jakąkolwiek decyzję o tym "ukaraniu" od jakiegoś niemieckiego urzędu? Jeśli tak, to co to za urząd? Czy wiesz co w tej decyzji pisze? Zamiast błagać o pomoc napisz coś konkretnego. Przecież tego możesz się dowiedzieć. To, co na razie napisałeś, nie za bardzo jest jasne i niezbyt wiarygodne.

Powrót