proszę o pomoc

• Autor wątku Autor wątku justi2277
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

justi2277

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Co mi grozi za kradzież auta w niemczech jazda po pijaku ucieczka przed policją . Policja mnie nie załapała ale są świadkowie co mogą to poświadczyc . Jeśli mi to udowodnią to jakie konsekwencje bedę miał co mi grozi tym bardziej mam już wyrok w zawiasach w polsce za inne przestępstwa . I co zrobi policja niemiecka jeśli będą miec dowody na mnie czy ściągną mnie do niemiec? Bo obecnie jestem w polsce

Niestety, grozi Ci w Niemczech kara pozbawienia wolności, i konieczne są dobre argumenty, aby sąd wykonanie tej kary zawiesił; takim argumentem mogłoby być np. podjęcie stałej pracy zarobkowej. Czy Niemcy będą domagali się wydania Cię przez Polskę w celu przeprowadzenia postępowania karnego? Dotychczasowa niemiecka praktyka jest taka, że ekstradycji organy niemieckie żądają wówczas, jeśli w rachubę wchodzi kara pozbawienia wolności wyższa, niż dwa lata. Jeśli nie byłeś jeszcze karany w Niemczech, to raczej takiej kary bym nie przewidywał; także kary łącznej. Ale raczej na pewno wydadzą nakaz aresztowania, wewnętrzny, czyli nie międzynarodowy. A zatem prawdopodobieństwo, że w Niemczech zostaniesz aresztowany, jeśli zostaniesz tam zatrzymany, jest bardzo wysokie.

Ale ja teraz przebywam w polsce to co mi mogą zrobić jeśli będą mieli dowody i zeznania świadków ? zatrzymają mnie w polsce i polska policja przekaże mnie do aresztu niemieckiego ?

Jeśli "będą mieli dowody i zeznania świadków" na co i o czym??? A cóżeś Ty takiego zrobiła, że mogą mieć na Ciebie dowody i świadków??? Z tego, co dotychczas napisałaś o sobie, nie wynika nic, co byłoby karalne wg. niemieckiego prawa. Dlaczego więc mieliby Cię zatrzymać i przekazać do niemieckiego aresztu?

Powrót