Proszę o Pomoc!

• Autor wątku Autor wątku barbitka777
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
GCM ma nieprawidłowo wykypione długi od vivusa w związku z czym nie mają oni legitymacji czynnej powoda. 2 razy miałem sprawę w sądzie i sąd 2 razy oddalił powództwo ( mnie i mojej siostrze). Nie mogę ręczyć ale mam też informacje że oni wszystkie długi tak wykupują. Znajomy teraz tez ma sprawę z nimi i w pierwszej instancji sąd oczywiście oddalił powództwo. W moim przypadku pierwszy raz GCM apelował ale przegrał. W drugim przypadku już nawet nie apelował a u znajomego na dniach wyrok pierwszej instancji będzie prawomocny( na razie GCM nie apeluje również- co im się wcale nie dziwię bo mają sprawę przegraną). Trzeba więc uzbroić się w cierpliwość i czekać na nakaz sądowy do zapłaty i po prostu zaskarżyć go z powodu braku legitymacji czynnej powoda.

Ostatnia edycja:
Dzięki za odpowiedź , a po jakim czasie od przyslania takowego pisma od nich , dostał pan wezwanie do sądu ??
Czy może pan miał też doczynienia z Kaczmarski inkaso ?? Czy można się z nimi dogadać ??
A firmy windykacyjne takie jak : casus finanse ,navilex,lexpero ,kruk ,devies ,rudyconsulting ,czy ktoś może napisać czy oni na raty rozkładają ??
Strasznie się boję wezwania do sądu , mam dużo chwilowek od kilku miesięcy nie przedluzam już ich , nie splacam też przez kilka lat przedluzalam i przez to taka sytuacja .
Dostałam też maila wczoraj od alfa kredyt że moja sprawa została oddana do sądu i mam oczekiwać na wezwanie . Co teraz będzie się działo , czy ktoś miał doczynienia z alfa kredyt ??? Proszę pilnie o odpowiedź .

Nie wiem jak inne firmy ale zdarza się że nieprawidłowo wykupują długi. Samo odsprzedawanie wierzytelności powinno dać do myślenia że coś może być nie tak. GCM wysłał mi pismo i póżniej do sądu czekałem niecały rok. Za drugim razem jednak trochę dłużej. Natomiast u znajomego niecałe pół roku. Tak więc jak widać z terminami może być różnie.Przefe wszystkim nie przedłużać spłat bo to pieniądze rzucone w błoto. Proponuję po prostu nic nie robić lub wypowiedzieć umowy i dopiero spłacać na firmę ale wtedy spłaca się kapitał. Przedłużanie nic nie daje i jest tylko niepotrzebnym wydatkiem lepiej to przeznzczyć na spłatę kapitału.Trzeba też pamiętać że dług przedawnia się po 3 latach. Póżnej w razie nakazu zapłaty pisze się w zaskarżeniu że dług jest przedawniony. Nie wiem co to alfa kredyt ale istotne jest czy od nich było pożyczane czy wykupili tylko od kogoś dług. Jeśli wykupili to wnieść zarzut braku legitymacji czynnej powoda natomiast jeśli ten dług jest sprzed 3 lat to wnieść zarzut przedawnienia.

Ostatnia edycja:
Z pisma wynika, że sprawa nie trafiła jeszcze do sądu. Jeżeli w najbliższym czasie nie uregulujesz zobowiązania, trafisz po prostu do KRD. Niemniej jednak najlepiej byłoby spłacić ich tak szybko, jak się tylko da...

Milena2000 napisał:
Jeżeli w najbliższym czasie nie uregulujesz zobowiązania, trafisz po prostu do KRD.
Jakaś krzywda się stanie z tego powodu?
Milena2000 napisał:
Niemniej jednak najlepiej byłoby spłacić ich tak szybko, jak się tylko da...
Najlepiej to byłoby na samym początku zweryfikować wysokość żądania. Płacenie wszystkiego czego sobie ktokolwiek zażyczy jest wysoce niewychowawcze, nie mówiąc o szkodliwości dla własnego portfela

potwierdzam to co pisze kolega o zle wykupionych długach, wlasnie odebralem wyrok z dnia 28 pazdziernika oddalenie

Powrót