prosze O pomoc.

• Autor wątku Autor wątku marlenka1994
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

marlenka1994

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam serdecznie otóż mój mąż jest obywatelem Niemiec miesiąc temu pobralismy się.mamy dziecko z poprzedniego związku na które bierzemy kindergeld. On jest na zasilkach niecmoze pracować ma chore serce. Jestem tu zameldowania z dzieckiem jak narazie bez ubezpieczenia bo nic nieczalatwilsmy otóż sprawa wygląda tak ja jestem w ciąży a on mnie po prostu bije krzyczy po moim dziecku każe mi się wyprowadzać z dzieckiem na im ulice podkreślam jestem na jego utrzymaniu co mam zrobić wctakiej kwesti nie liczyłam że to będzie aż tak ciężkie i to jeszcze uderzył mnie wodnik ślubu proszę o pomoc ludzi którzy borykali się z czymś takim jak ja

Po co się Pani ożeniła z nierobem, który Panią bije??? Jeśli zgłosi Pani separacje u adwokata, od tego dnia moze się Pani ubiegać o jakiś zasiłek socjalny, ale mieszkania nikt Pani nie znajdzie i nikt za Panią spraw nie pozałatwia. Rozumię, że mówi Pani komunikatywnie po niemiecku?

postawowy język niemiecki.zmienił się w ciągu tygodnia.jeśli będę na socjalu jako jego żona czyli te 350 euro jak ma on czy moge się wyprowadzić wynająć na własną rękę i pobierać socjal na innym mieszkaniu?

Bez separacji zgłoszonej u adwokata nic raczej nie wskurasz. Jak już będziesz miała zgłoszoną separację i jeśli znajdziesz takie mieszkanie, które socjalamt zaakceptuje, to tak możesz zrobić. Ale pierwsze swe kroki powinnaś skierować właśnie do socjalamtu lub JC.I koniecznie w Familienkasse załatwić, żeby KG przychodziło na Twoje konto.
Będzie Ci bardzo cięzko mieszkanie znaleźć bez stałego dochodu, bez pracy, z małym dzieckiem i w ciąży. Ale życzę Ci powodzenia!

Witam,
na pani miejscu wezwałabym policję i zgłosiła to co on robi.Oni powiadomią inne urzędy i zostanie pani udzielona pomoc socjalna.I pójdzie to bardzo szybko, może pani nawet zgłosić się na policję i powiedzieć,że mówi pani po polsku i oni na pewno znajdą kogoś kto pani będzie tłumaczył.
Potem załatwiaj dalej z tym kindergled, obecnie jako jego zona wystarczy ze wyślesz do Familienkasse twój numer konta z prośba o przepisanie,

Drum prüfe, wer sich ewig bindet....
Istnieja Frauenhäuser, ale to nie jest rozwiazanie na dluzsza mete. Delikwentke dostarcza tam policja.
No tos sie dziewczyno wpakowala. A czy powrót do Polski, do rodziny, nie bylby lepsza opcja?
Bo jak on na zasilku, to aleimentów nie masz co sie spodziewac, przez 6 lat tutejszy fundusz aleimentacyjny, potem nic, jedynie socjal jako kariera w Niemczech. Czy tego chcesz?

Powrót