M
marta80
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Witam...moze ktos pomoglby mi udzielajac kilku odpowiedzi.mieszkam w niemczech od 10 lat(nie mam obywatelstwa).od 6 lat jestem w zwiazku z turkiem ktory mieszka tutaj juz jakies 30 lat ale rowniez nie ma obywatelstwa.przy wyrabianiu aktu urodzenia dziecku nie pozwolilam aby figurowal w akcie jako ojciec.dziecko nosi moje nazwisko.z tego co sie orietuje to w takim razie mam calkowite prawa do dziecka a on nie ma wcale??? czy sie myle?? mam zamiar wyjechac z dzieckiem do innego miasta w niemczech za kilka miesiecy i jestem pewna ze moj partner napewno bedzie temu przeciwny.moje pytanie do was kochani czy ma on mozliwosc starania sie o przyznanie mu praw do dziecka? jakie ma na to szanse i czy jest jakas mozliwosc co moglabym zrobic zeby ich nie dostal? z gory dziekuje za odpowiedz
Dodam jeszcze ze po narodzinach dziecka w jobcenter podal ze jest ojcem,krotko po tym zmienil miejsce zameldowania takze od tego czasu oficjalnie mieszkamy osobno i on placi dobrowolnie alimenta na dziecko.
Dodam jeszcze ze po narodzinach dziecka w jobcenter podal ze jest ojcem,krotko po tym zmienil miejsce zameldowania takze od tego czasu oficjalnie mieszkamy osobno i on placi dobrowolnie alimenta na dziecko.
Ostatnia edycja: