Proszę o poradę

• Autor wątku Autor wątku Muerte
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Muerte

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Moja ex sprzedała mieszkanie własnościowe nabyte w czasie wspólności majątkowej swojemu kochankowi. W akcie notarialnym kupna tego mieszkania oraz w KW figurowała tylko ona. Czy mogę złożyć powudztwo o uzupełnienie księgi wieczystej i zaządać wpisania mnie jako właściciela ? Czy lepiej odpuścić i dać za wygraną ? Nie mam kasy więc proszę o poradę.

jezeli nie nabyla go z majatku osobistego i nie mieliscie rozdzielnosci, to umowa taka jest nie wazna i masz prawo do polowy srodkow jakie ona otrzymala z jego sprzedazy.

przy sprezdazy musiala oswiadczyc ze jest jedyna wlascicielka, wiec zlamala rowniez prawo.

Dziękuję- złożę zawiadomienie o przestępstwie.

musisz zlozyc pozew i zebrac dokumenty tj. akt zawarcia malzenstwa i akt zakupu mieszkania itd wszystko musi wskazywac ze to wasza wspolwlasnosc im wiecej dokumentow tym lepiej. jezeli wszstko jest takie klarowne jak mowisz to sprawa nie bedzie trudna do wygrania, gorzej moze byc z egzekucja. proponuje ci sie wybrac do radcy prawnego.

Nie jest tak klarowne - ja zmusiłem ex do wpisania w księdze wieczystej do bezpłatnego zamieszkania moich dzieci do 2015 roku ale po sprzedarzy mieszkania moja ex spisała notarialnie akt rezygnacji syna z tego prawa a za córkę nieletnią podjęła sama decyzję. I co ja mogę zrobić ?

Powrót