M
Mateusz093
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. W 2014 roku wyjechałem do Niemiec do pracy. Byłem zatrudniony od 06.08.2014 do 15.10.2014. Dnia 16.10.2014 wymeldowałem się po czym wróciłem do domu do Polski. W listopadzie i w grudniu otrzymałem listy na kopercie których było logo firmy przez którą byłem zatrudniony, natomiast w środku były listy z firmy ubezpieczeniowej KKH. Z racji tego, że kompletnie nie znam języka niemieckiego nie wiedziałem o co może chodzić. Po otrzymaniu kolejnego listu i zobaczeniu liczby przedstawiającej niecałe 700 Euro dopiero się tym zainteresowałem. Znajomy przetłumaczył mi te listy i chodzi o to, że firma ubezpieczeniowa sama przedłużyła mi ubezpieczenie myśląc że jestem nie ubezpieczony. 23.10.2014 zarejestrowałem się w urzędzie pracy więc jakieś ubezpieczenie miałem. Jak się okazało niemiecka firma ubezpieczeniowa policzyła mi składkę do 30.11.2014 i wyszło tego jak już wyżej napisałem niecałe 700 euro. Czas spłaty minął 05.01.2015.
Co mam zrobić, gdzie się udać aby to wyjaśnić, umożyć, nie wiem cokolwiek z tym zrobić? Dziękuje za pomoc
Co mam zrobić, gdzie się udać aby to wyjaśnić, umożyć, nie wiem cokolwiek z tym zrobić? Dziękuje za pomoc